Son dakika haberi: Capaticy AVM’nin sahibi rüşvet çarkını anlattı: Önce 3 sonra 5 milyon dolar istediler!
Son dakika haberi! Eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gizli kasası Ertan Yıldız'ın, Bakırköy'deki bir AVM'nin otoparkının ruhsatlandırma sürecinde 5 milyon Euro rüşvet istediği iddia edilmişti. Buna ilişkin savcıya anlatılan iddiaların ardından bu kez rüşvet istenen Capacity AVM'nin ortaklarından Selahattin Özgül açık ifade verdi ve rüşvetin nasıl istendiğini savcılığa tek tek anlattı. Özgül, Ali Rıza Akyüz ve Ertan Yıldız'ın kendilerinden önce 3 sonra 5 milyon dolar istediklerini aktararak, "Rüşveti kabul etmedik. Yıkım kararı ve 197 milyon lira para cezası geldi" dedi.
Son dakika haberi... İBB Meclisi İştirakler ve Bağlı Kuruluşlar Komisyonu Başkanı Ertan Yıldız ile 19 Mart 2025'te gözaltına alınan Süleyman Atik, İstanbul'daki ünlü Capacity AVM'nin sahiplerine baskı yaparak 5 milyon euro rüşvet talep ettiği iddia edilmişti.
AVM yönetiminin rüşveti ödemeyi kabul etmemesi üzerine İBB yönetiminin AVM'ye 'depreme dayanıksız' olduğunu ileri sürerek 197 milyon lira ceza kesti. İşte AVM'nin sahiplerinden Selahattin Özgül'ün soruşturma kapsamında savcılığa verdiği ifade ortaya çıktı.
Görseldeki: Ali Rıza Akyüz
"BAKIRKÖY'E BORCUNUZ VAR"
Ekrem İmamoğlu'nun babasının doktoru olan Ayşegül Ovalıoğlu Bakırköy'e belediye başkanı seçildikten hemen sonra Ali Rıza Akyüz ve Cemalettin Özdemir'in de yardımcılığa getirildiğini aktaran Özgül, ortaklarıyla birlikte başkan Ayşegül Ovalıoğlu'nu ziyarete gittiklerini söyledi. Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Ali Akyüz'ün kendisine, "17 senede burayı amorti ettiniz. Esnafın da canına okudunuz. Bakırköy'e borcunuz' var dediğini söyledi.
Görseldeki: Ertan Yıldız
PARK YAPILACAK YERİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ'NE VERMİŞLER
Bu sözler üzerine karşılık olarak, "Burayı yaptığımız dönemde amortismanın bir kısmını Bakırköy'e verdik. Birçok yerin terkini yaptık ve belediyeye verdik" dediğini aktaran Özgül, AVM'nin karşısında bulunan ve park olarak kullanılması gereken yeri de verdiklerini hatta burada, şu anda Atatürkçü Düşünce Derneği'nin bulunduğuna dikkat çekti.
Görseldeki: Selahattin Özgül
"BELEDİYE BORÇLU DESTEK OLMANIZ GEREKİYOR"
Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akyüz'ün AVM'nin otoparkını birlikte işletme teklifinde bulunduğunu ancak kabul etmediklerini söyleyen Özgül, "Otopark kayıtlarının resmi olduğunu, açıktan bir para girmediğini söyledik. Bize, 'Belediyenin borçları var, destek olmanız gerekiyor' dedi. Belediyeye başka şekilde yardımcı olabileceğimizi de söyledik. İkinci toplantıya ben gitmedim arkadaşlarım gitti. Onlara 'ruhsat veririz halka açılırsınız, çok para kazanırsınız' demişler" diye konuştu.
Deniz YUSUFOĞLU