Takozcu zihniyet sınır tanımıyor! CHP, İyi Parti ve TMMOB’dan, kentsel dönüşüme 16 dava!
Büyük deprem beklenen İstanbul'da; birçok kentsel dönüşüm projesini engellemeye çalışan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), organize hareket ettiği İYİ Parti ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) Şehir Planlama Odasıyla birlikte Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmalarına 5'i Sarıgöl Mahallesi olmak üzere 16 dava açtığı ortaya çıktı.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yurdun birçok noktasındaki kentsel dönüşümleri engellemek için açtığı gibi Gaziosmanpaşa ilçesinde riskli alan ilan edilen bölgelerin kentsel dönüşümüne de 9 ayrı dava açtığı ortaya çıktı.
Bunlardan 4'ü Gaziosmanpaşa Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi'nde 2018 yılında başlatılan kentsel dönüşüm çalışması olduğu öğrenildi.
Sarıgöl Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümün durması için bir dava da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Planlama Odası açtı.
İBB'DE CHP VE İYİ PARTİ GRUBU DA KENTSEL DÖNÜŞÜME MUHALEFET ETTİ
Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşümün görüşüldüğü 16 Şubat 2018 ve 13 Haziran 2018 tarihli İBB oturumlarında İBB CHP Grubu, kentsel dönüşüme onay veren karara muhalefet etti.
BARIŞ SAVAŞ