Fransa, önce bunları halletsin!
FRANSA ÖNCE BUNLARI HALLETSİN
Fransa'nın aklı Suriye'de. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron PKK elebaşlarını ağırlıyor, Münbiç'te destek sözü veriyor. Ama ülkesinde kaos üstüne kaos var. Taha Dağlı, Fransa'nın Suriye'ye gelene kadar kendi içinde çözüm bekleyen krizleriyle ilgili soruları, sabah.com.tr için yanıtladı.
FRANSA "İLLE DE SURİYE" DİYOR AMA, SURİYELİLER İÇİN NE YAPIYOR?
Fransa 2015'te 20 bin Suriyeliyi kabul edeceğini duyurmuştu. Ama bu süreç devamlı aksadı. Fransa sığınmacılar konusunda öyle bir noktaya geldi ki; BM'den bile uyarı aldı. BM Fransa'yı sığınmacılara su bile temin etmemekle suçladı, sığınmacılara en azından temiz su, hijyen ortamı sağlaması çağrısında bulundu.
FRANSA'DAKİ SIĞINMACILARIN DURUMU NEDİR?
2016'da Calais kampı kapatıldı, yüzlerce göçmen ortada kaldı. Paris'te ya da diğer kentlerde de Suriyeli veya Afrika kökenli sığınmacılar sokak ortalarında, park köşelerinde, köprü altlarında yaşama savaşı veriyor.