Son dakika: Türkiye'den Libya'daki petrol arayışları ile ilgili flaş açıklama: Ortak yapacağız...
Son dakika: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Libya'daki petrol arama çalışmaları ile ilgili flaş bir açıklamada bulundu. Dönmez, "Libya hükümeti ile birlikte petrol aranacağını söyledi, "Biz oradaki çalışmalarımızı Libya milli petrol şirketiyle birlikte yapmayı planlıyoruz." dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bir televizyon programının konuğu oldu. Sönmez, Türkiye'nin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile uyum içinde hareket ettiğini söyledi. Dönmez, petrol arama çalışmalarına ilişkin de önemli ifadeler kullandı. Dönmez, "Biz oradaki çalışmalarımızı Libya milli petrol şirketiyle birlikte yapmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.
KAZAN-KAZAN VURGUSU
Bakan Dönmez, Libya'da petrol ve doğal gaz arayışlarında iş birliği fırsatlarının değerlendirilmesi üzerine çalışıldığını söyledi. Dönmez, 'kazan-kazan' esasının olacağını belirtti.
Dönmez, "Orada kazan-kazan formülüne dayalı daha önce de olduğu gibi sahalarda ortaklık yapmayı planlıyoruz. Onlardan da sıcak bir yaklaşım söz konusu." dedi.