Son dakika haberi: CHP'li Aykut Erdoğdu'ya soruşturma
Son dakika haberi... CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında kullandığı “Sayın Erdoğan bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sizi seçimle indirdikten sonra Vatana İhanetten yargılanmanız için bütün gücümle çalışacağım…” ifadelerine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın şikayet dilekçesi üzerine soruşturma başlatıldı.
Son dakika haberi... CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, "Sayın Erdoğan bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sizi seçimle indirdikten sonra Vatana İhanetten yargılanmanız için bütün gücümle çalışacağım. Yargılanmaya başladığınız günde savunma hakkınız engellenmesin ve hukuk içinde yargılanın diye mahkeme salonunda olacağım" ifadelerini kullandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlattı.
Aykut Erdoğdu'nun açıklamalarının kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, 250 bin TL manevi tazminat davası açarak, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
'PAYLAŞIM TÜMÜYLE MESNETSİZ'
Dava ve suç duyurusu dilekçesinde Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun paylaşımlarının tümüyle mesnetsiz, bir bütün olarak boş tehditlerden ve ucuz hareketlerden müteşekkil sığ ve düzeysiz paylaşımlar olduğu kaydedildi. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile Medeni Kanun'un ilgili hükümlerine değinilen dilekçede, AİHM, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi kararları ışığında ifade özgürlüğünün sınırları, ifade özgürlüğü ile kişinin itibarının korunmasına dair değerler arasında adil bir dengenin nasıl kurulması gerektiği üzerinde hukuki değerlendirmelerde bulunuldu. Erdoğdu'nun, paylaşımlarının ifade özgürlüğünün sınırların aşan, kişilik haklarına saldırı mahiyetinde ve aynı zamanda suç teşkil ettiği sonucuna varıldığı aktarıldı.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, 27. Dönem Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında sosyal medya paylaşımına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avukatı Hüseyin Aydın tarafından verilen şikayet dilekçesi üzerine soruşturma başlatıldı.
CHP'li Aykut Erdoğdu'nun yaptığı açıklamalara Twitter'dan yanıt veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şunları ifade etmişti:
YİNE YASSIADA ZİHNİYETİ HORTLAMIŞ
Yine Yassıada zihniyeti hortlamış. Cumhurbaşkanımızı "vatana ihanetten yargılamak"tan bahseden seviyesizlik aynı Yassıada zihniyeti gibi kendini ifade etmiş. Şehit Başbakanımız Menderes'in katillerinin diliyle konuşmaya devam ediyorlar.
MİLLET DÜŞMANI DİL
Devlet teşkilatını suç örgütü olarak nitelendirip devletin başı olan Cumhurbaşkanlığı makamını örgüt lideri olarak nitelendirmek Türkiye'nin FETÖ'den tanıdığı bir dildir. Menderes'in katillerinden Fetö'ye kadar hepsi aynı millet düşmanı dili kullandılar.