Son dakika | CHP'de paralar hizmet yerine bakın neye gidiyor!

Son dakika... CHP'nin Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yenilediği 3'üncü Ahmet Çeşmesi'ne sadece musluk taktırarak yaptığı sahte açılıştan bir rezalet daha ortaya çıktı Çeşmeye su bağlanması için 6 bin lira harcayan İBB o açılıştam isafirlere hediye etmek üzere yaptırdığı maketlere ise 61 bin 900 lira ödedi İBB Meclis denetim raporunda tatlıdan rozete kadar daha birçok şişirilmiş fiyatlı alımlar tek tek sıralandı. Belediye şirketlerinin yönetim kurulu üye sayıları da 1 yılda 101 kişi arttı

Son dakika | CHP’de paralar hizmet yerine bakın neye gidiyor!
Sesli dinlemek için tıklayınız
00:00 00:00

Son dakika... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Meclis Denetim Komisyonu 2020 Yılı Denetim Raporu açıklandı. İBB Hukuk Komisyonu Başkanı AK Partili Muhammet Kaynar tarafından açıklanan raporda yer alan dikkat çekici detaylar şunlar: 2020 Yılı Denetim Raporu'nda, 3. Ahmet Çeşmesi'nden su akıtılması için 6 bin TL, çeşmenin misafirlere hediye edilmek üzere yapılan maketine ise 61 bin 900 TL harcandığı bilgisi paylaşıldı.

Son dakika | CHP’de paralar hizmet yerine bakın neye gidiyor!

Son dakika | CHP’de paralar hizmet yerine bakın neye gidiyor!

Son dakika | CHP’de paralar hizmet yerine bakın neye gidiyor!

Son dakika | CHP’de paralar hizmet yerine bakın neye gidiyor!

10 BİN STERLİN NEREDE?

Raporda 'İBB resmi sitesinde yer alan bilgilendirmede Fatih Sultan Mehmed portresinin 770 bin sterline alındığı belirtilmiş ancak tablo ücretine ek olarak müzayede ücretiyle 935 bin 250 sterline belediyeye fatura edildiği görülmüştür. Yüzde 20 olan müzayede ücreti 154 bin sterlin olması gerekirken 164 bin sterlin olarak fatura edilmiştir.

Son dakika | CHP’de paralar hizmet yerine bakın neye gidiyor!

İBB Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesini iptal ederek "temel atmama" programı düzenlemişti.

Kurbağalıdere ıslah çalışmaları 2012'de AK Parti tarafından başlatıldı. AK Parti döneminde yapılan üç ihale ile dere için yaklaşık 250 milyon TL harcandı. Çalışmalar yüzde 98 oranında tamamlandı ancak buna rağmen İBB hesabından 8 Ekim 2020'de 'Nasıl başladı nasıl bitti?' denilerek bir mesaj yayımlandı. İBB Başkanı İmamoğlu da 19 Eylül 2020'de 'Kurbağalıdere'nin ıslahını hızlı bir çalışmayla çözdük' algısına imza attı.

(Üsküdar BülbüldereÇavuşdere- İstavroz Deresi Tünelleri) İsavroz Deresi Tünel inşaatı 2016'da, BülbüldereÇavuşdere çalışmaları ise 2017'de başladı. Tünellerin açılışını yapan İmamoğlu, "İstanbul'da kentin en önemli noktalarında kısa süredeki çalışmalarla bu sorunu çözdük" algısına kalkıştı.

2018'de Merter'de 900 araçlı katlı otopark olarak açılan yer vatandaşın hizmetine sunuldu. 2019'da yapılan boyadan sonra İBB Başkanı, otoparkı kendilerinin açtığı yalanını ortaya attı.