Avusturya Mahkemesi'nden Sezgin Baran Korkmaz kararı: Türkiye'ye iade edilecek...
Avusturya Wels Mahkemesi, Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili Türkiye'nin iade talebini değerlendirdi ve kararını verdi. Wels Mahkemesi, ‘Avrupa Suçluların İadesi Anlaşması’ şartlarına ve Avusturya Suçluların İadesi Kanuna uygun olduğuna hükmetti, Korkmaz'ın iadesine onay verdi.
Avusturya Wels Mahkemesi'nin SBK Holdingin sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'ye iade edilmesiyle ilgili, her iki ülkenin de tarafı olduğu 'Avrupa Suçluların İadesi Anlaşması'nı gerekçe gösterdi. Mahkeme Türkiye'nin talebinin, bu sözleşmenin şartlarına ve Avusturya Suçluların İadesi Kanuna uygun olduğu görüşüyle Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'ye iade edilmesine karar verdi.
Wels Mahkemesi 25 Ağustos tarihinde Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'ye iadesine karar verdi. Mahkeme ABD'nin iade talebiyle ilgili ise henüz karar vermedi. Mahkeme ABD'nin iade başvurusuyla ilgili de ayrıca kararını verdikten sonra, Korkmaz'ın hangi ülkeye iade edileceği kesinleşecek.
Mahkemenin önümüzdeki günlerde kararını vermesi bekleniyor. ABD'nin iade talebinin de kabul edilmesi halinde Korkmaz'ın hangi ülkeye iade edileceği, Avusturya Adalet Bakanlığı tarafından belirlenecek. ABD'nin iade talebi reddedilirse Korkmaz Türkiye'ye iade edilecek.
Wels Mahkemesi Türkiye'nin de tarafı olduğu Avrupa Suçluların İadesi Anlaşması ve Avusturya Suçluların İadesi Kanunu'na, Türkiye'nin başvurusunu uygun bularak Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesine karar verdi.