Son dakika: Büyükelçilerin geri adımı sonrası ABD'den yeni açıklama! Türkiye ile iş birliği vurgusu
Son dakika haberleri: Büyükelçilerin Osman Kavala ile ilgili sözlerinden geri adım atması sonrasında ABD'den yeni bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye ile ortak önceliklerde iş birliği arayışında olduklarını belirterek, "Herhangi bir anlaşmazlığı gidermek için diyalog kurmaya devam edeceğiz. Türkiye ile birçok konuda ortak çıkarlarımız olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.
Son dakika haberleri: ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda'nın Ankara büyükelçileri, 18 Ekim'de Osman Kavala'nın yargılandığı davayla ilgili ortak açıklama yapmış, söz konusu 10 büyükelçi Dışişleri Bakanlığına çağrılarak bu rahatsızlık dile getirilmişti.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise, söz konusu büyükelçilerin "istenmeyen adam (persona non grata)" ilan edilmesi için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na talimat verdiğini açıklamıştı. Türkiye'nin tepkisinin ardından ortak açıklama yayınlayan 10 büyükelçilikten ABD, Hollanda, Kanada, İsveç, Finlandiya, Norveç ve Danimarka geri adım atmış, Viyana Sözleşmesi'nin 41'inci maddesine riayet edeceğini duyurmuştu.
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı soruların yöneltilmesi vesilesiyle diplomatik ilişkiler hakkında Viyana Sözleşmesi'nin 41'inci maddesine riayet etmeyi teyit eder" ifadeleri kullanılmıştı.
"İNSAN HAKLARINA SAYGIYI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD'nin Kavala konusunda geri adım atmasının ardından Price, "Biden yönetimi olarak, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarına saygıyı küresel olarak desteklemeye devam edeceğiz.