Sedef Kabaş'ın ahlaksız sözlerine soruşturma

Bir televizyon kanalında Sedef Kabaş’ın Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözlerine ilişkin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Kabaş'ın küstah sözlerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de tepki geldi. Çelik, "Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz" dedi.

Sedef Kabaş’ın ahlaksız sözlerine soruşturma

TELE 1 yayınında gazeteci iletişim uzmanı Sedef Kabaş'ın Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan ve sınırlarını aşan sözlerine ilişkin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

Sedef Kabaş’ın ahlaksız sözlerine soruşturma

GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE TALİMAT VERİLDİ

Başsavcılık titizlikle yürüttüğü soruşturma kapsamında Güvenlik Şube Müdürlüğüne talimat verdi. İlgili yayın kaydının temini ve incelenip tutanak tanzim edilmesi, şüphelinin kimlik-adres bilgilerinin tespiti ve savunmasının alınması, ifadeyi müteakip savcılığa bilgi verilerek alınacak ek talimat doğrultusunda işlemlere devam edilmesi noktasında talimatlar yerine getirilecek.

Sedef Kabaş’ın ahlaksız sözlerine soruşturma

İNCELEME DE BAŞLATILMIŞTI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin de sosyal medyada yaptığı açıklamada, "TELE 1 yayın kuruluşunda, Sedef Kabaş'ın Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kabul edilmesi asla mümkün olmayan sözlerine ilişkin inceleme kararı alınmıştır. Konu ilk Üst Kurul toplantısında Kurul gündemine getirilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" açıklamasını yapmıştı.

Sedef Kabaş’ın ahlaksız sözlerine soruşturma

Kabaş'ın skandal sözlerine bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş'ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Sedef Kabaş’ın ahlaksız sözlerine soruşturma

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Sedef Kabaş'ın skandal açıklamasına sert tepki gösterdi. Altun yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanlığı makamının onuru, milletimizin onurudur. Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder. Milli iradeye saldırmak ancak hadsizlerin yapacağı bir iştir. Cumhurbaşkanımıza ve makamına yapılan galiz hakaretleri bir kez daha şiddetle kınıyorum. İfade özgürlüğü adı altında bu ülkeye yıllardır büyük hizmetler yapan Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Siyasi kabiliyetsizlik radikalizmle, çözümsüzlük hakaretle, bilgisizlik dedikoduyla aşılmaz. Siyaset millete dönerek, gazetecilik haber üreterek yapılır.

Siyasetin de muhalefetin de gazeteciliğin de bir ahlakı vardır. Bu ahlakı bu ülkeye çok görenler, kendilerine saygıları olmayan zavallılardır.

Bir sözde gazeteci, nefret saçmak dışında bir hedefi olmayan bir televizyon kanalında arsızca sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyor!"

Sedef Kabaş’ın ahlaksız sözlerine soruşturma

BAKAN SOYLU'DAN SERT TEPKİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, "İnsanı hayvandan ayırt eden edepdir." demiş Şems-i Tebrîzî... Edebini, insanlığını kaybetmişler, sıra sıra dizilmiş, debelendikleri haset ve hakaret çukurundan Milletin Adamı'na edepsiz laflar etmişler. Sedef, edepsiz, yanında oturup arkasına sığınanlar daha edepsiz" diyerek Kabaş'a tepki gösterdi.

Sedef Kabaş'tan küstah sözler: Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etti AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten dikkat çeken Başkan Erdoğan paylaşımı