SON DAKİKA | Acı haberi Bakan Koca duyurdu! Bartın'daki maden faciasında 28 kişi hayatını kaybetti
Son dakika haberi... Bartın'daki maden faciasından bir acı haber daha geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca maden faciasına 28 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Koca paylaşımında, "İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor." ifadelerini kullandı.
Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında patlama meydana geldi. Patlama sonrasında çok sayıda ekip bölgeye sevk edilirken, patlama sırasında içeride bulunan vardiya işçilerinin bir kısmını kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. Yaşanan patlamanın ardından Bartın'a gelerek buradaki çalışmaları koordine eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, arama kurtarma çalışmaları sürerken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Maden ocağındaki patlamanın akşam saatlerinde 18.15 sıralarında meydana geldiğini söyleyen Bakan Soylu, patlamanın ardından üst düzey yöneticilerin bölgeye geldiklerini aktardı.
Bakan Soylu, patlamanın yaşandığı an da dahil olmak üzere vardiyada 110 madencinin çalıştığını, kritik noktada ise 49 madencinin bulunduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:
"110 vardiya çalışanımızdan 26 madenci kardeşimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. 6'sı Sağlık Bakanlığının ambulans uçaklarıyla İstanbul'da Şehir Hastanesine götürüldü ve yaralı bir şekilde orada tedavi görüyor. 3'ü Bartın Devlet Hastanesi, 2'si de özel hastanede olmak üzere 5'i Bartın'da tedavi görüyor. Bu 11 kardeşimizin hayati durumlarıyla ilgili herhangi bir risk olmadığını sağlık birimlerimiz, sağlık müdürümüz, başhekimlerimiz bize ilettiler. Biz de hastaneye gittiğimizde bu değerlendirmeleri kendilerinden aldık. Bu patlamadan hemen sonra sağ çıkan ve kurtarılan toplam 58 madencimiz, şu anda aşağıda olduğunu değerlendirdiğimiz ve arama kurtarma çalışmalarıyla kurtarılmaya çalışılan 15 madencimiz var."