SON DAKİKA HABERİ | Binali Yıldırım Azerbaycan’da trafik kazası geçirdi: Sağlık durumumuz iyi

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan’a gerçekleştirdiği günü birlik ziyaret sırasında AK Parti Genel Başkan vekili Binali Yıldırım Zengilan Havalimanı yolunda trafik kazası geçirdi. Binali Yıldırım ile birlikte milletvekili Şamil Ayrım da yaralandı. Sosyal medya hesabından geçirdiği kazaya ilişkin açıklamada bulunan Yıldırım, "Allah'a şükürler olsun ki durumumuz iyi. Tedbir amaçlı hastanede kontrol altındayız." ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HABERİ | Binali Yıldırım Azerbaycan’da trafik kazası geçirdi: Sağlık durumumuz iyi

Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan'a gerçekleştirdiği günü birlik program bittikten sonra, konvoyu Zengilan Havalimanı'na doğru yola çıktı. Binali Yıldırım'ın içinde bulunduğu aracın ön lastiği yeni yola çıkıldığı sırada patladı. Bu sebeple araç kaza yaptı.

Binali Yıldırım ve araçta bulunan Milletvekili Şamil Ayrım, konvoyda bulunan diğer kişiler tarafından araçtan çıkarıldı. İlk müdahale Cumhurbaşkanlığı Sağlık ekibi tarafından yapıldı.

SON DAKİKA HABERİ | Binali Yıldırım Azerbaycan’da trafik kazası geçirdi: Sağlık durumumuz iyi

Sağlık durumları iyi olan Binali Yıldırım ve Şamil Ayrım, kontrol amacıyla sağlık ekipleri eşliğinde helikopterle Bakü'de bir hastaneye götürüldü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Efkan Ala da kendilerine eşlik etmek üzere Bakü'de kaldı. Aracın şoförünün de genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Başkan Erdoğan da Binali Yıldırım'ın sağlık durumunu yakından takip ediyor.

SON DAKİKA HABERİ | Binali Yıldırım Azerbaycan’da trafik kazası geçirdi: Sağlık durumumuz iyi

(Şamil Ayrım)

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA: KAZA HAFİF ATLATILDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Azerbaycan ziyaretinde olan Sn. Binali Yıldırım'ın korumasıyla milletvekili arkadaşımız Şamil Ayrım'ın da bulunduğu aracı kaza yaptı. Kendisiyle görüştüm. Üçünün de sağlık durumunun iyi olduğunu, kazayı hafif atlattıklarını öğrendim. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." dedi.

"ALLAH'A ŞÜKÜR DURUMUMUZ İYİ"

Sosyal medya hesabından geçirdiği trafik kazasına ilişkin paylaşımda bulunan Binali Yıldırım, "Azerbaycan seyahatimiz sırasında bir trafik kazası geçirdik. Allah'a şükürler olsun ki durumumuz iyi. Tedbir amaçlı hastanede kontrol altındayız. Dua eden, geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK: GECE GÖZETİM ALTINDA OLACAKLAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözücü Ömer Çelik, Bakü'de hastanede bulundukalarını belirterek, "Efkan Ala beyle beraber doktorlardan bilgi aldık şimdi. Genel Başkan Vekilimiz Sn Binali Yıldırım'ın, milletvekilimiz Sn Şamil Ayrım'ın ve koruma arkadaşımız Oğuzhan'ın sağlık durumları şükür iyi. Tedbir amaçlı bu gece hastanede gözetim altında olacaklar." dedi.

Ömer Çelik'ten, Binali Yıldırım'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama | Video

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın mensuplarına yaptığı bilgilendirmede de, "Dönüş yolunda üzücü kaza meydana geldi. Buradaki doktor ve başhekimi arkadaşlarımızdan bilgi aldık. Ciddi bir durum yok. Herhangi bir şekilde hayati tehlike arz eden bir durum yok. Durumlar iyi. Türkiye'den bir ambulans uçak yola çıktı. Burada olacak. Sabaha kadar gözetim altında tutulacak, tedbir gereği. Biz de doktorlarımızın tavsiyelerine uyacağız. Cumhurbaşkanımıza bilgi verdik. Biz Efkan Bey ile birlikte Binali ve Şamil Bey'in iyileşmesine kadar burada kalacağız. Koruma arkadaşımızın da durumu iyi, şoför arkadaşımızın da durumu iyi." ifadelerini kullandı.