Mafyalara “Kukla” operasyonu: 15 mafya ile 31 suç grubuna 31 ilde dev operasyon
İş insanlarını haraca bağlayan, kişilerin uygunsuz görüntülerini kayda alarak şantaj yapan ve örgütün gücünü kullanarak işyerlerine ve masum insanlara çöken suç örgütlerine yönelik 31 farklı şehirde Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde “Kukla” operasyonu düzenlendi.
15 mafya ve örgütlere silah temini sağlayan 31 suç grubuna yönelik 31 ilde 405 405 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Mafya tipi örgütlerin çek senet tahsilatı uyuşturucu ve silah ticareti yaptıkları, varlıklı iş insanlarını hedef alarak yağma suçunu işledikleri belirtildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı suç örgütlerine yönelik Türkiye genelinde dev operasyonlara aralıksız devam ediyor.
2021 yılından itibaren, Sahil Rüzgarı, Müsilaj, Tırpan, Tümör, Silindir kod adı verilen 7 farklı operasyonla 84 suç örgütünü çökertmiş, bu operasyonlarda ise 487 şüpheli tutuklanmıştı.
15 MAFYA'YA "KUKLA" OPERASYONU
Devam eden süreçte emniyet birimlerine gelen ihbarlar, istihbari çalışmalar sonrasında yapılan teknik takip sonrasında toplum üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalışan 15 mafya tipi organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temini sağlayan 31 suç grubu tespit edildi. Suç örgütlerine yönelik 31 ilde "Kukla" kod adı verilen eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Mafyalara "Kukla" operasyonu: 15 mafya ile 31 suç grubuna 31 ilde dev operasyon | Video
31 İLDE ŞAFAK BASKINI
Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda Adana, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bursa, Bilecek, Çanakkale, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzincan Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Zonguldak'ın da aralarında bulunduğu 31 ilde 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgütün Faaliyetleri Kapsamında Yağma, Tefecilik, Tehdit suçlarını ve söz konusu örgütlere silah temin eden toplam 405 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.