SON DAKİKA | Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Tahıl Anlaşması ve Rusya çağrısı: Masaya getirilmeli!
Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ile Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliğinde düzenlediği ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, "Türkiye olarak Venezuela'ya yönelik tek taraflı yaptırımlara ve dış müdahalelere karşıyız" dedi.
Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Türkiye olarak Venezuela'ya yönelik tek taraflı yaptırımlara ve dış müdahalelere karşıyız" açıklamasında bulundu.
Bakan Fidan Tahıl Anlaşması ile ilgili olarak,"Rusya'nın masaya getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun dışındaki çözümlerin güvenliği tehlikeye atacak çözümler olma ihtimali fevkalade yüksek" ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kur'an-ı Kerim'e saldırılara tepki göstererek, "İslam dünyası bu konuya organize bir tepki koymadığı sürece Batılı ülkelerde bir farkındalık oluşmayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
"TÜRKİYE BARIŞIN VE KALKINMANIN GARANTİSİ"
Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, "Türkiye'yi yükselen bir potansiyel ülke olarak görüyoruz. Barışın ve kalkınmanın garantisi olarak görüyoruz" dedi.