Eski CHP’li Sevigen Kılıçdaroğlu’nun partideki ilk günlerini SABAH’a anlattı: Diktatör olacağını kestiremedik

Kılıçdaroğlu’nu 2002 seçimleri öncesi partiye kaydeden isim olan eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, “Diktatör olacağını kestiremedik. Sessiz, sakin bir adamdı” dedi. Sevigen Kılıçdaroğlu’nun inadının hem kendine hem ailesine hem de partiye zarar verdiğini kaydetti

Eski CHP’li Sevigen Kılıçdaroğlu’nun partideki ilk günlerini SABAH’a anlattı: Diktatör olacağını kestiremedik
Sesli dinlemek için tıklayınız
00:00 00:00
Google Haberler'de tüm gelişmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ı takip edin. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu partiye kaydeden isim olan eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, "Partiye kaydettik. Diktatör olacağını kestiremedik. Sessiz, sakin, korkak bir adamdı" dedi. Kılıçdaroğlu'nun daha önceden hem DSP hem de DYP ile görüşerek siyasete girmeye çalıştığını belirten Sevigen, "Kemal Bey SSK'dan emekli olduktan sonra siyasete girmeyi çok istiyordu. DSP'ye gitti, Rahşan Hanım Kemal Bey'i kabul etmedi. DYP'ye gitti, orası da olmadı. Deniz Baykal, 'Bu işlere Mehmet Sevigen bakıyor' diyerek bana yönlendirdi. Bana geldiler, partiye kaydını yaptık. Diktatör olacağını kestiremedik. Öyle bir havası yoktu. Sessiz, sakin, korkak bir adamdı" ifadelerini kullandı.



"HATA YAPTIK"
Kılıçdaroğlu'nu o dönem partide önemli görevlere getirerek en büyük hatayı yaptıklarını vurgulayan Sevigen, "Kemal Bey maalesef böyle biri. Kendisinde vefa göremezsiniz. O dönem en büyük hatamız, kendisini parti yönetimine almak oldu" şeklinde konuştu.



Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir an önce genel başkanlık görevinden ayrılması gerektiği görüşünü savunan Sevigen, "Hem kendine hem ailesine hem de partiye zarar veriyor. Bu inadın, bu ısrarın amacı nedir, ben anlayamıyorum. Bir şey olmuyorsa olmuyordur. Ancak yine de mevcut delege yapısı ile yeniden genel başkan seçilecek gibi gözüküyor. Partim adına gerçekten üzülüyorum" dedi.

Google Haberler'de tüm gelişmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ı takip edin.

Haber Girişi Mete Efendioğlu - Editör

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!