AK Partili Leyla Şahin Usta Mansur Yavaş'ın 'sosyal yardım' algısını yerle bir etti
AK Parti Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın yaptığı açıklama, Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi hakkında dikkat çekici ifadeler içeriyor. Usta, Mansur Yavaş’ın “dar gelirlilere destek” adı altında yaptığı yardımların toplamının 202 milyon TL olduğunu, ancak belediyenin konser organizasyonlarına 30 milyon dolar harcadığını belirtti.
CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, artan trafik sorunları ve toplu taşımadaki aksaklıklar nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) SGK borcu açısından Türkiye birincisi olmasının yanı sıra elle tutulur projelerin eksikliği de eleştirildi.
Yavaş, bu eleştirilere yanıt olarak, "Ankara'da 12.500 TL emekli maaşı alan dar gelirli 52 bin emeklimize ayda 1.500 TL nakit, 600 TL et yardımı ve kış aylarında 3 ay boyunca 600'er TL doğalgaz desteği sağlıyoruz. Bir kavşak veya köprü inşa etmek yerine, bu insanları mağdur etmemeyi daha öncelikli görüyoruz." açıklamasında bulundu.
Bu açıklamaya AK Parti Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta'dan sert bir tepki geldi.
DAR GELİRLİLERE DESTEK Mİ, KAYNAKLARI KONSERLERE HARCAMA MI?
X hesabından açıklama yapan Leyla Şahin Usta, "Dar gelirlilere destek oluyorum" algısı yaratılırken, Ankara halkına bedava sunulması planlanan su gibi temel hizmetlere bile zam yapıldığını ifade etti. Bunun yanında, binlerce belediye çalışanının SGK primlerinin yatırılmadığını söyleyen Usta, "Bu kaynaklar nerede? Yol ve kavşak projelerini yapmadığınızı söylüyorsunuz, bu paralar nereye harcandı?" sorularını yöneltti.
"ORGANİZASYON HARCAMALARI DİKKAT ÇEKİYOR"
Leyla Şahin Usta, Mansur Yavaş'ın dar gelirli vatandaşlara destek yerine, konser ve etkinlik organizasyonlarına ağırlık verdiğini öne sürdü. "Yol ve kavşak yapımından kısıp yardım yapıyoruz" diyerek, aslında Ankara halkının parasını konserlere harcadığını savundu.
Usta ayrıca, "Eğer yardım yapmak istiyorsanız, bu harcamalarınızı kısabilirsiniz. Organizasyonlardan kesmek yerine, kolaycı bir yaklaşımla kaynakları yanlış yerlerde kullanıyorsunuz" ifadelerini kullandı.
