Kahraman polisler ve ve engelli genç o anları anlattı: Pamuk şekeri satın alırken neler hissettiler?
Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen Nevruz etkinliğinde annelerinden pamuk şeker isteyen çocuklara, polislerin pamuk şeker satın aldığı görüntüler Türkiye'nin yüreğini ısıtırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ise masum çocukları, provokasyona kalkışan gençlerle bir tutarak skandal sözlere imza atmıştı. Mansur Yavaş'a her kesimden tepki gelirken o kahraman polisler ve 22 yaşındaki görme engelli genç Barış AHaber'e konuştu, o anları anlattı.
Cizre ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde Nevruz etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan çocuklara, alanda görevli polis ekipleri pamuk şeker dağıttı. Çocuklar da polislere teşekkür etti. O anlar Türkiye'nin yüreğini ısıtırken, Mansur Yavaş ise skandal sözlerle masum çocukları sokakta polislerle çatışan gençlerle bir tuttu.
O kahraman polisler ve engelli genç Barış AHaber canlı yayınına konuştu, o anları anlattı.
Polis memuru Sinan Baydı şunları söyledi:
"ÇOCUKLARIN GÜLER YÜZÜNÜ GÖRÜNCE MUTLU OLDUK"
Barış kardeşimiz pamuk şeker satıyordu. 2 tane çocuk pamuk şeker istedi, aileleri fazla yanaşmadı almaya. Ben de barış kardeşimize ver dedim biz parasını öderiz. Daha sonra 'özel' insanlardan olduğunu anladım. Arkadaşlarımızla birlikte bir miktar para topladık, şekerlerin hepsini satın aldık. Sana yardımcı oluruz dedik, oradaki küçük çocuklara sevinsinler diye ikram ettik. Barış'ın mutlu olduğunu, çocukların da güler yüzünü görünce mutluluk hissettim.