SON DAKİKA | CHP kurultayında kavga! Berhan Şimşek ve Özgür Özel birbirine girdi: Kısa donla geziyordu...
Son dakika haberleri: Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yolsuzluk iddiaları gölgesinde gerçekleşen olağanüstü kurultay kaosa sahne oldu. Berhan Şimşek, 97 imza topladığını ancak listeyi 5 dakika geç bildirdiği için adaylık başvurusunun kabul edilmediğini öne sürdü. Hem Özgür Özel hem de kurultay divanıyla tartışan Şimşek, "Ben duvarlara yazı yazarken Özgür Özel kısa donla geziyordu" dedi.
Son dakika haberleri: Ankara'da Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHP 21. Olağanüstü Kurultayı çalışmalarını sürdürüyor.
Genel Başkan Özgür Özel'in tek aday olduğu açıklanırken, seçimlerde CHP'nin kayıtlı 1323 kurultay delegesi oy kullanacağı bildirildi.
ÜMİT UYSAL ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yanı sıra Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da genel başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı. Uysal, partisini yıpratmamak için adaylıktan çekildiğini duyurarak, şu ifadeleri kullandı:
"Bildiğiniz üzere, bugünkü tarihli CHP Olağanüstü Kurultayı'nda, CHP Genel Başkanlığı'na adaylık için girişimde bulundum.
Her ne kadar mevcut yönetimin son 15 günlük performansından memnun olunsa da, parti yönetimimizin en güçlü şekilde yeniden yapılandırılması.
CHP'nin, bütün Türkiye'yi kucaklayan, 85 milyonun tamamını yol arkadaşı kabul eden ve yüzde 50'yi aşan bir halk desteğine ulaşabilmesi.
Bu üç ana nedenle çıktığım yolda, partimi yıpratmamak için burada detaylarını ifade etmeyeceğim gerekçelerle adaylık iddiamı sürdürmeme kararı aldım."