Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay’dan Bakan Kurum’a teşekkür ziyareti
Devlet, 6 Şubat depreminin ardından 11 ilde adeta seferberlik başlattı. Depreme dayanıklı inşa edilen evler sahiplerine birer birer teslim edilirken muhalefet, yine algı operasyonuna imza attı. Muhalefetin “Samandağ’da milletin arazilerini gasp ediyor” iddiası sonrası Samandağ’ın TİP’li Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti ve depremzedeler için inşa çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.
Türkiye, 6 Şubat'ta asrın felaketi ile sarsıldı. 11 ili yıkın 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından devlet, bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak ve vatandaşları evlerine kavuşturmak için adeta seferberlik başlattı. Depremde en büyük yıkımın yaşadığı Hatay'da inşa süreci başladı. Samandağ'da bugüne kadar 710'u köy evi olmak üzere toplam 872 konut tamamlanırken yıl sonuna kadar bu sayının toplam 2 bin 283 konuta yükseleceği açıklandı.
Muhalefet ise her zaman olduğu gibi yine algı operasyonuna sarıldı. "Hükümet milletin tapulu arazilerini gasbediyor" provokasyonu tartışılırken Samandağ'ın TİP'li Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a teşekkür ziyareti yaptı.
Başkan Karaçay, Samandağ'da depremzede vatandaşlar için yapılan çalışmalarla ilgili Bakan Kurum'a teşekkür etti. Yansıtılanın aksine merkezi yönetimle iş birliği içinde depremzedeler için inşa çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.
Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay'dan Bakan Kurum'a teşekkür ziyareti | Video
BAKAN KURUM 'SAĞLAM ZEMİN NEREDEYSE ORAYA ÇALIŞTIK' DEMİŞTİ
Bakan Kurum, Samandağ'daki rezerv alanla ilgili eleştirilere "Bakın Asi Nehri'nin kenarında sıvılaşma zemin problemi bina kalitesi sebebiyle o binalar yıkıldı değil mi? Şimdi yeni yapacağımız yerde bu standartlara dikkat etmek durumundayız. Samandağ'da diğer ilçelerde olduğu gibi görüştük. En sağlam zemin neredeyse oraya çalıştık. Samandağ'a belediye başkanımızla, 'Vatandaşımız ne istiyor, nerede yapılmasını istiyor' o istişareyi birlikte gerçekleştirdik. Beraber karar aldık. Sağlam zemin neredeyse oraya çalıştık.