2 çocuk annesini öyle bir dolandırdılar ki: 470 bin TL gitti! Gözüme perde indi aklıma şaşıyorum!
İnanılmaz olay Antalya'da yaşandı... 2 çocuk annesi Seda Akkaya, sosyal medyadan gelen mesajlara kandı. Yatırım vaadi ile 470 bin TL dolandırıldı: Aklıma şaşıyorum, dekontlara bakıyorum, şaşırıyorum. Gözüme resmen bir perde inmiş!
Antalya'nın Elmalı ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi Seda Akkaya, sosyal medya üzerinden gelen bir mesajla başlayan süreçte, yaklaşık 470 bin TL'sini kaybettiğini ileri sürdü. Akkaya, Telegram üzerinden katıldığı bir grupta "günlük 200-300 lira kazanç" vaadiyle yatırım yapmaya yönlendirildi. Başlangıçta küçük görevlerle güven kazandırıldığını belirten Akkaya, "İnternet üzerinden bir e-ticaret sitesi ve YouTube üzerinden abone olma karşılığında 20-30 lira yatırdılar. Daha sonra günlük yüzlerce görevle 200-300 lira kazanabileceğimi söylediler. İlk gün yatırdıkları küçük paralarla ikna oldum" dedi.

''YANLIŞ İŞLEM YAPTINIZ'' BAHANESİYLE PARA İSTEDİLER
Kısa süre sonra başka bir siteye yönlendirildiğini aktaran Akkaya, dolar al-sat işlemleri yapması istendiğini söyledi. İlk etapta 2 bin TL yatırdığını, ardından 13 bin TL ve daha büyük meblağlarla ödemelerin arttığını belirten Akkaya, "Üçüncü, dördüncü aşama derken benden toplamda 100 bin liraya yakın para aldılar. Daha sonra yanlış işlem yaptığımı söyleyip paramın kaybolduğunu iddia ettiler. Kaybettiğimi geri almak için tekrar tekrar ödeme yaptım. Böyle böyle toplam da 470 bin lira gönderdim" diye konuştu.

100 GRAM ALTININI BOZDURDU
Dolandırıcılara güvenerek 10 yıllık birikimini kaybettiğini dile getiren Akkaya, en büyük darbenin altınlarını satmak zorunda kalmak olduğunu belirtti. Akkaya, "Ev kiralarından kaçmak, çocukların geleceği için Elmalı'ya taşındık. Arabamızı sattık, üzerine eklemek için altın aldım. Yaklaşık 100 gram altınım vardı. Hepsini tek tek bozdurmak zorunda kaldım. Bir gram bile bırakmadım. O altınları yıllar içinde yediğimizden, içtiğimizden kısarak biriktirmiştim. Çocuklarım için güvenceydi. Şimdi elimde hiçbir şey kalmadı" şeklinde konuştu.

