YAZARLAR

07 Ekim 2013, Pazartesi
Go Slow!
KORAY KODAL Go Slow!
Yazarın Tüm Yazıları
Direksiyonda olduğum için fotoğrafını çekip bu köşede gösteremedim ama orta refüje yerleştirilen bir tabelada: "Go slow- Türkçe söyledik anlamadınız. Susurluk Belediyesi" yazıyordu! Ne kadar etkili, alaycı ama bir o kadar dikkat çekici bir uyarı tabelası. Yavaş gidin diyoruz siz bunu anlamadığınıza göre belli ki Türkçe bilmiyorsunuz diyen "yaratıcı yetkili" hız kurallarına uyulması gerektiğini akılda kalıcı bir yöntemle hatırlatmış. İnsanların baktığı ama görmediği uyarıların artık bu tarz yaratıcı fikirlerle akıllara tekrar işlenmesi başarılı olabilir.
UZUN YOL TECRÜBESİ
Test yazılarını oluşturmak için o otomobille mümkün olduğu kadar uzun süre vakit geçirmeye özen gösteriyorum. Fazladan yarım saat incelediğim bir otomobilde belki de fark etmediğim bir şeyi fark edebilirim. Ya da sadece şehir içinde değil otoyol kullanımına, bozuk zemindeki hissine de bakabilmek için şehirden uzaklaşıyorum. İlk test, tüketici testi, motor seçeneği, magazin ya da otohaber Garajı için de otomobili dergimize konuk ettiğimizde tekrar tekrar kullanıp değerlendirmelerimi zenginleştiriyorum. Bu test programlarında uzun süre bizde kalan otomobillerin özel çekimlerini yapabilmek adına şehir dışı rotalarına da yöneliyoruz. Bu sırada da otomobilin farklı özelliklerini keşfediyoruz.
En son otohaber Garajı konuğu olan Nissan Qashqai 1.6 dCi 130 HP ile İstanbul'dan Çeşme'ye uzanan bir rotada ailemle birlikte seyahat ettim. Güçlü motor, yüksek tork sayesinde esnekliğiyle çok tatminkar olan otomobil, yerden yüksek karosere rağmen yol tutuşuyla da beğenimizi bir kez daha kazandı. Geniş yükleme alanı ve yüksek sürüş pozisyonu da şehirlerarası yolda avantajlı hissettiriyor. Ama bu kadar uzun bir rotada konfor konularındaki eksiklikler de daha net bir şekilde ortaya çıktı. Sert koltuk minderleri uzun yolculuklar için ergonomi eksikliği yaşatırken, kabin içerisindeki rüzgar ve yol gürültüleri yansımaları aklımızda kaldı. Bir de multimedya sisteminin küçük ekranı, bu sistemden kapsamlı olmaması da şehirlerarası bir yolda eksiklik olarak hissedildi. Diğer tüm detayları önümüzdeki günlerde www.otohaber.com.tr'de bulacaksınız.
SON DAKİKA