Yazarlar
24 Ocak 2012

Biz’den bir haber!

Sofra Dergisi Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ ve Yazı İşleri Müdürü Neslihan Demir'in "Lezzet Takvimi-Et Yemekleri" kitabı, İnkılap Yayınevi'nden çıktı...

Elbette konumuz yine yemek ama bu kez bir kitaptan söz ediyorum. Üstelik kapağında dergimizin yazı işleri müdürü, canım arkadaşım Neslihan Demir'le birlikte adımın yazılı olduğu özel formatta bir kitap…

Neslihan'la 1996'dan bu yana birlikte çalışıyoruz. Her ikimiz için de damak tadı ve lezzet her zaman hayatımızın başköşesinde oldu. Bazen ansızın burnumuza gelen hoş bir koku bizi alıp çocukluğumuza götürdü, bazense tabağımızdaki yemeğe aşk dolu sözcükler söylerken bulduk kendimizi…

Hani insanlık hali, kendimizi biraz öfkeli, kırgın ya da üzgün hissetsek, hemen nefis bir tatlı ile gizli kaçamağa kalkıştık. Zaman zaman telefonun diğer ucunda "ne yapıyorsun?" diye soran dostlarımıza, "çalışıyorum şu anda, yemek yiyorum" derken bile gizliden gizliye mesleğimize şükür halindeydik.

15 yıl önce başlayan Sofra Dergisi yolculuğumuzun yanısıra, özellikle izleyicilerimizin kalbinde yer eden Kültür Aşı programıyla köy, kasaba, kent o kadar çok yer gezip, öylesine güzel lezzetler denedik ki, kendi geleneksel mutfağımıza daha bir sevgiyle bağlandık…

"İyi yediğimiz kadar iyi yemek yapmayı" yaşam felsefesi haline getirdik. Sonra herkesten şunu duyar olduk: "Ne zaman yemek kitabınız çıkacak?"

İşte bizim lezzet maceramızın ilk meyvesi "Lezzet Takvimi - Et Yemekleri" kitabı, yazılı ve görsel basında geçirdiğimiz onca yıl boyunca tattıklarımız, denediklerimizin yanı sıra kendi kişisel merakımız ve yaratıcılığımızla ortaya çıkardığımız tarifleri de kapsıyor.

Meşakkatli yemekleri çok sevsek de, zamanın hız çağı olduğunu kabul ederek hepinizin evde kolayca uygulayabileceğiniz pratiklikte, kısa zamanda hazırlanacak öneriler derledik. Ve bu öneriler, İnkılâp Kitabevi tarafından bir Lezzet Takvimi'ne dönüştürüldü.

Bu arada "takvim" sözü, kitabın formatından kaynaklanıyor. Mutfaklarda kolaylıkla kullanılabilsin, uzun ömürlü olsun diye Türkiye'de daha önce uygulanmayan bir formatta hazırlandı kitabımız. Kendi başına ayakta durabilen bir masa takvimi düşünün. Mıknatısları sayesinde kolayca açılıp kapanıyor, spiralli olduğu için sayfalar kolayca çevriliyor. Geriye, bu yemekleri uygulamak kalıyor!

Dileriz her tarifimizi keyifle uygulayıp, aşkla hazırladığınız sofralarda sevdiklerinizle paylaşırsınız… Yeni mutfak maceralarında buluşmak dileğiyle...



Yazarın Önceki Yazıları

TÜM YAZILARI
SON DAKİKA