Yazarlar
29 Ocak 2016

Aşkla kurulan sofralar

Sofra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ yazdı...

Güzel bir yemek tattığımızda ve onun lezzetinin sırrını sorduğumuzda ne çok duyarız değil mi "aşkla pişirdim, sevgimi kattım..." sözlerini... Kimine göre artık klişe sayılan bu sözlerin altında başlıbaşına bir yaşam kültürünün, hayata duyulan sevginin yattığını düşündünüz mü hiç? Yemeği aşkla pişirebilmek için hayatın sunduğu hediyelere açık olmak gerekir herşeyden önce... Aldığımız nefese, içtiğimiz her damla suya, dostlarla, sevdiklerimizle paylaşılan sofralara şükretmek, bunların değerini bilmek... Ocakta kaynayan tencerenin, bir evin yaşamaya değer yuva olduğunun simgesi sayıldığının farkında olmak, paylaştıkça o tencerenin bereketinin artacağını, lezzetinin çoğalacağını düşünmek... Küçük bir çocuğun sabah kahvaltısını hazırlayan bir babanın, sırf o yediğinden keyif alsın diye çabalayıp, eğlenceli bir krep pişirmesi mesela, sonra o içten öpücükle yüzünün gülmesi... Evlatlarına en güzel yemekleri yapmak için mutfakta ter döken bir annenin ödülü olan, "ellerine sağlık annem..." sözüne ne demeli? Hani çocukluğumuzdan yadigar bir mekanı hatırladıkça burnumuza gelen o lezzet kokusu, damağımızda hissettiğimiz silinmeyen tat... Coşkuyla uyanılan bayram sabahları, tv karşısında otururken bir anda ortaya çıkan buzdolabı sürprizleri... İşte tüm bunlar aşkla yapılan yemekler ve bunun karşılığında edilen minnet dolu teşekkürler değil midir?

Malum bu ay biz de aşkı kutluyoruz... Aşk dediğimiz her gün, onu tek bir aya sığdırmak elbette olmaz! Ama bazı duygular vardır ki, ne kadar özel, vazgeçilmez olduğunu anlamak için küçük vesilelere ihtiyaç duyarız. Bu anlamda Sevgililer Günü de, aşkla bağlı olduğumuz insanların varlığına bir kez daha şükretmek için tatlı bir bahane olabilir… Biz de bu vesile ile, aşk kadar etkileyici, akılda kalıcı ve gününüzü aydınlatacak tatlar hazırladık... Dergimizin sayfalarında karşılaştığınız bu romantik tariflerle, sadece bir gün değil, yılın her günü, bulduğunuz her fırsatta özel anlar ortaya çıkarmak, onu en sevdiklerinizle paylaşmak elinizde...

Biz yemek ekseninde, hayatın çok daha keyifli, yaşamaya değer olduğuna inandık hep... Bu yüzden de dünyanın farklı renklerini, çarşı-pazarın enerjisini, marifetli ellerden en sevilen tarifleri biraraya getirerek hazırladık sayfalarımızı... Doymak için değil sadece hayattan lezzetin diliyle keyif almak isteyenlerin rehberi olduğumuzu duymak da bu anlamda bizi en çok besleyen duygu paylaşımlarından biri oldu... Bu sebeptendir ki farklı şehirlerde, bambaşka hikayelerin kahramanı olan siz okurlarımızın emeğini, gönlünü ve sevgisini katarak pişirdiği yemeklerin bize yansıması, her seferinde yenilenen, gelişen, zenginleşen yüzlerce reçeteyi sizlerle buluşturmanın heyecanına ilham kattı...

O yüzden diyorum ki; belki 14 Şubat gecesi için harika bir planınız, belki de şık bir restoranda rezervasyonunuz var. Ama eğer henüz sevdiğiniz için ne yapacağınıza karar veremediyseniz, size çok samimi ama bir o kadar da etkili bir öneri sunacağım: Birkaç mum, taze çiçekler ve çok sevdiğiniz şarkılarla romantik bir ambiyans hazırlayın evinizde. Sonra dergimizden birkaç tarif seçin ve mutfağa girip, kalbinizdeki tüm güzel duyguları elinizin lezzetine aktararak birşeyler pişirin. Aşkla pişirilmiş leziz bir yemek kadar kalpleri fetheden ne olabilir? Herhangi bir hediye, "değer verdiğim için sana yemek yaptım..." demekten daha anlamlı olabilir mi?

Sofranızda sevginin ışıltısını hissetmeniz dileğiyle...

Yazarın Önceki Yazıları

TÜM YAZILARI
SON DAKİKA