Yazarlar
01 Ağustos 2016

Çalışarak, üreterek, umutla…

Sofra Dergisi Genel Yayın yönetmeni Esra DÜZDAĞ yazdı...

Sofra tarihinin en özel sayılarından biriyle huzurlarınızdayız! Elinizde tuttuğunuz sayı dahil olmak üzere tam 250 ay boyunca kesintisiz olarak sizleri "Türkiye'nin güvendiği tarifler" ile buluşturmaya devam ettik. Ve bizim için son derece anlamlı olan bu sayıda, birbirinden özel tatları beğeninize sunmak için yine büyük bir heyecanla çalıştık.

Bizler Sofra Ailesi olarak 250'nci sayımızı hazırlama telaşını yaşarken, ülke olarak büyük bir badire atlattık! Son derece önemli bir sınavdan geçerken, millet iradesinin önünde hiçbir engelin duramayacağını da görmüş olduk… "Her şerde bir hayır vardır" diye bakacak olursak, tüm bu yaşananların Türk halkı üzerindeki birleştirici etkisine şükretmemiz gerekiyor.

15 Temmuz sonrasındaki süreçte şahit olduğumuz birlik, beraberlik ve dayanışma, milletçe hepimizi güçlendirdi, birbirimize daha da kenetlenmemize vesile oldu. Ve bizler de tüm dünyaya örnek olacak bu duruş karşısında asla umutsuzluğa kapılmadan "daha fazla çalışma ve üretme zamanı" diyerek işimize her zamankinden büyük bir şevkle sarıldık.

Hepimiz gördük ki gün artık dayanışma günüdür! Gün, sağduyuyu elden bırakmadan vatanımıza, demokrasimize ve işimize-gücümüze sahip çıkma günüdür… Asla telafisi olmayacak kayıplarımız, şehitlerimiz için dualarımızı eksik etmezken, hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadan, işlerimize daha gayretli sarılarak, çocuklarımızı çalışkanlık ve üretkenlik bilinciyle, vatan sevgisiyle donatmaya odaklanmalıyız.

İçinden geçtiğimiz zorlu süreç karşısında elele, yanyana durarak aydınlık bir geleceğe yürüyebilmek için hem bireylere hem de şirketlere büyük görevler düşüyor elbette. Sektörel ve bireysel olarak potansiyelimizi tüm gücümüzle ortaya koyup, gelişmeye ve üretmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ülkelerin gücünün temelinde yatan en önemli faktör, hiç şüphesiz üretim... Her alanda olduğu gibi gıdada da yerel değerlerimize, ürünlerimize sahip çıkıp, üretken yanımızı güçlü tutmalıyız.

Biz de Sofra Ailesi olarak, geleceğe dair umudumuzu asla yitirmeden, barış ve kardeşliğin her daim kazanacağına dair inancımızla çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da siz değerli okurlarımızın varlığı ve desteğiyle büyüyüp güçlenerek, nice 250'nci sayıları görebilmek dileğiyle…


SON DAKİKA