kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Biz devletiz kardeşim!
Biz devletiz kardeşim!
İfade vermek istemedi

Biz devletiz kardeşim!

SABAH 'Derin Kavga' dosyasını açıyor: MİT'çi Kozinoğlu, Yargıtay Başkanı ile 4 kez görüştü ve Çakıcı'nın adamlarına söz verdi. Çakıcı'nın adamları "Abi başka hatta geçelim, çok açık konuşuyorsun" diye uyarınca ise kızdı: Biz devletiz....

Yargıtay Başkanı ve MİT Müsteşarı kamuoyuna çelişkili açıklamalar yapıp, birbirleri için "Doğru söylemiyor" derken, Emniyet'in telefon dinleme kayıtları Yargı-Mafya-MİT üçgenindeki ilişkinin daha 'derin' olduğunu ortaya koyuyor. Telefon kayıtlarına göre, "Derin Kavga"nın kilit ismi MİT'çi Kaşif Kozinoğlu, Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya ile, Özkaya'nın dediğinin aksine bir değil, dört kez özel ortamlarda ve makamında görüştü. SABAH'ın üst düzey istihbarat ve emniyet kaynaklarından aldığı bilgiler doğrultusunda ortaya çıkan Kozinoğlu portresi, iç ve dış operasyonlarda risk alan, fakat gerektiğinde de "Biz devletiz" sözleriyle MİT ve devletin diğer kurumlarındaki konumuna fazlasıyla güvenen bir istihbaratçıyı işaret ediyor. Telefon kayıtlarına göre, Çakıcı'yla doğrudan konuşmamasına rağmen, Çakıcı'nın adamlarına telefonda "Yargıtay'daki dosyaları halletme" sözü veren emekli binbaşı Kozinoğlu, diğer yandan da Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya ile görüşüyor.

'1 NUMARA'NIN MESAJI
Kozinoğlu, telefonla Alaattin Çakıcı'ya yakınlığı ile bilinen emekli bir yüzbaşı, Çakıcı'nın koruması olan emekli bir polis ve Yargıtay Başkanı'nın yazlık evini onaran müteahhit Hakkı Süha Şen ile sık sık görüyor, bu görüşmelerin her biri Emniyet'te kaydediliyor. Konuşmalarında MİT'te amiri olduğu anlaşılan bir kişiden de "1 numara", "baba" ve "tepedeki abi" diye söz eden Kozinoğlu, '1 numara'ya düzenli bilgi verdiğini ifade ediyor. Kayıtlara göre, '1 numara'nın "En kötü ihtimal, 8 ay oyalar. Diğerlerini zaman aşımına sokarız" dediğini de Çakıcı'nın adamlarına anlatıyor. Çakıcı'nın adamlarının zaman zaman "Komutan" diye hitap ettiği Kozinoğlu her konuşmada, "Çakıcı'nın dosyasının mutlaka bir şekilde halledileceğini" vurguluyor. "Ben, dışarıda rejim değiştirmiş adamım, Yargıtay'daki bir dosya ne ki! Bunlar devlet menfaatleri için gereken şeyler. Biz söylüyorsak düşünmek onlara kalmaz, gereği yapılır" diyor, "görevinin önemi gereği, tüm devlet görevlilerinin kendisine yardımcı olma zorunluluğu bulunduğunu" vurguluyor, "Bu dosya bir şekilde halledilip, Karagümrük Olayı'nın tek kalem üzerinden hesaplanması sağlanacak" diyor.

ÖZKAYA İLE 4 GÖRÜŞME
1987'de Özel Harp Dairesi'nden binbaşı rütbesi ile emekli olduktan sonra MİT'e giren, eski MİT Kontrterör Daire Başkanlığı'nda Mehmet Eymür'ün emrinde de bir süre çalışan Kozinoğlu'nun, Yargıtay Başkanı'ndan müteahhit Şen aracılığıyla randevu almasına rağmen Müsteşar Şenkal Atasagun'a "O beni çağırdı" diye bilgi verdiği de, yine telefon kayıtlarıyla ortaya çıkıyor. Yargıtay Başkanı Erarslan Özkaya ile 4 defa görüşen Kozinoğlu, bu görüşmelerden sonra, Çakıcı'nın adamlarını arıyor.

"ABİ ÇOK AÇIK KONUŞMA"
Telefon kayıtlarına göre Çakıcı'nın adamları, görüşmelerde kendine güvenen ve sürekli istihbarat teşkilatının yöntemleri hakkında bilgi veren Kozinoğlu'nu uyarmak zorunda kalıyor. Bir defasında kendisine "Ya abi, bu konuları istersen diğer kanallardan görüşelim. Çok açık konuşuyorsun. Takılmayalım" diye uyaran Çakıcı'nın adamını paylayan Kozinoğlu, "Kardeşim biz devletiz! Ne korkuyorsunuz? O işin de kolayı var. Özel cihazlar var. İstiyorsanız ben size onlardan temin ederim. Kriptolu, taktığınız telefonu kimse dinleyemez" diyor.

Ünsal ERGEL / ANKARA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Baykal istedi, 3 muhalif milletvekili partiden atıldı
 'Bakanlık binası kansere neden oluyor' iddiası
 2 trilyonluk tazminat Dadaşkent'i batırdı
 KKTC Başbakanı, Erdoğan'la görüştü
 Talat, Erdoğan'ı evinde ziyaret etti
MEHMET BARLAS
Herkes eşittir, bazıları daha fazla eşittir...
Hani bir...
MEHMET ALTAN
Yargıtay ile MİT ne görüşür ki?
Sonunda MİT Başkanı ile...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Derin kriz arapsaçı
MİT Başkanı Şenkal Atasagun ve...
YAVUZ DONAT
Uzaylı gazeteci
Uzaylı bir gazeteci dünyaya inse...
ÖMER LÜTFİ METE
Varlıkları yokluklarından beter
MİT Müsteşarı...
İstanbul'da yağış alarmı
Gökgürültülü sağanak yağış İstanbul'u etkisi altına alacak. Marmara...
Müşteriyle not gönderip kurtuldular
İstanbul Bağcılar'da birlikte oldukları müşterilerine verdikleri...
Hande'nin evliliğini 24 saatte bitiren yasa
Hande'nin evliliğini 24 saatte bitiren yasa
Hande Ataizi'nin mal paylaşımı konusunda eşiyle anlaşmazlığa...
Emekli olana çok kızıyorum
Emekli olana çok kızıyorum
Refet Angın Cumhuriyet'in ilk kadın öğretmenlerinden. Bugün 90...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.