Sultan sarması
Unu, margarin, fındık tozu, pudraşekeri, yumurta, kabartma tozu ile karıştırıp, bir hamur yapın. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. Halka gibi bağlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. İç harcını ortalarına sıkıp, fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti için, suyu, şekeri, limon suyunu, 1 çay kaşığı vanilya ile birlikte kaynatın. Üzerine sıcak şerbet dökün. MALZEMELER (10 kişilik) * 500 gram un * 125 gram margarin * 1 kaşık fındık tozu * 1 su bardağı pudraşekeri * 1 yumurta * 1 paket kabartma * 1 paket kabartma tozu İçi için: * 1 çorba kaşığı toz yeşil fıstık * 3 çorba kaşığı ceviz * 1 yumurta * 1 çorba kaşığı hindistancevizi
|