|
|
Dövme hıyar
Hıyarları ve soğanı temizleyip, havanda dövün ya da robotta püre haline getirin. Bir süzgece aktarıp, sularını süzün. Tuz, limon ve zeytinyağıyla tatlandırın. Loru katın ve macun haline gelinceye kadar çırpın. Kıvam tutunca tabağa koyun, şamfıstıklarıyla süsleyip, servis yapın. (4 kişilik) * 1/2 kg. hıyar * 1 adet orta boy soğan * 1 adet limonun suyu * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 30 gr. tuzlu şamfıstığı * 200 gr. tatlı lor peyniri
Bulguru sıcak suyla haşlayıp, kabartın. Zeytinyağında soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip, bir iki kere daha çevirin. Kabaran bulgura, kavurduğunuz soğanı, taze soğanı, patatesi, maydanozu, limon suyunu, kimyonu, karabiberi ve tuzu ekleyip, iyice yoğurun. Hazırladığınız harçtan istediğiniz şekilde köfteler hazırlayıp, kıvırcık veya kaşık marul yaprakları üzerinde servis yapın. (6 kişilik) * 1 su bardağı bulgur (köftelik) * 1/2 su bardağı su (sıcak) * 2 kahve fincanı zeytinyağı * 1 adet orta boy soğan (rendelenmiş) * 1 çorba kaşığı biber salçası * 1 demet taze soğan (ince kıyılmış) * 2 adet patates (haşlanıp, iri rendelenmiş) * 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) * 1 adet limon suyu * 10 yaprak kıvırcık veya kaşık marul * Kimyon, karabiber, tuz
|