Sebzeli tart
Dört adet 8 cm. çapında tart kalıbını yağlayıp, taban ve kenarlarına ekmek kırıntısı serpin. Yağın yarısını ısıtın; sarmısak, etli kırmızı biber ve kabağı katıp, orta ateşte 5 dakika soteleyin. Ateşten alıp, sucuk, tuz ve karabiber ile harmanlayın. Lor, çedar, parmesan ve kalan ekmek kırıntılarını karıştırıp, kalıplara paylaştırın. Üzerlerine bastırarak kalıba eşit dağıtıp, sıkılaştırın. Fesleğenleri serpin. Sebzeli karışımı malzemelerin üzerine paylaştırın, zeytinleri serpin ve kalan zeytinyağını gezdirin. Isıtılmış 180 derece fırında, tartlar kabarıncaya ve kenarları altın sarısı renk alıncaya kadar (20 dakika kadar) pişirin. Soğuduktan sonra kalıplarından çıkarın.
MALZEMELER
* 1 çay bardağı kuru ekmek kırıntısı
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 diş sarmısak
* 1/2 adet etli kırmızıbiber
* 1 adet kabak
* 1/4 kangal sucuk
* tuz, karabiber
* 250 gr. lor peyniri
* 40 gr. çedar peyniri
* 40 gr. parmesan peyniri
* 2 çorba kaşığı fesleğen
* 4 siyah zeytin
|