Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Fesleğen soslu piliç göğüsleri Malzemeler * 6 adet piliç göğüs * 1 kg. taze patates (2'ye bölünmüş) * 4.5 çorba kaşığı zeytinyağı * 300 gr. labne peyniri * 100 gr. eski kaşar peyniri * 2 adet küçük boy etli kırmızı biber * 1 çay bardağı kurutulmuş domates (ince doğranmış) * 500 gr. taze fasulye * 2 adet soğan Sıcak fesleğen sosu: * 1.5 su bardağı fesleğen yaprağı * 1/2 çay bardağı tarhun yaprağı (ince kıyılmış) * 3 diş sarmısak (ince kıyılmış) * 1.5 tatlı kaşığı hardal * 1.5 çorba kaşığı sirke * 2/3 su bardağı zeytinyağı Patatesleri fırının ızgara rafına dizip, üzerlerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı serpin ve yumuşayana kadar önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda, 45 dakika pişirin. Labne, eski kaşar peyniri, etli kırmızı biber ve domatesleri karıştırıp, tuz serpin. Etlerin kenarlarından derin birer cep kesin. Hazırladığınız labneli harçtan doldurup, kürdanla kapatın. 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp, etlerin her iki yüzünü yüksek ateşte pişirin. Etleri tavadan alıp, fırının ızgara rafına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda 15-20 dakika pişirin. Ilık bir yerde 5 dakika dinlendirip, kürdanları çıkarın. Taze fasulyeleri hafif yumuşayana kadar tuzlu ve kaynar suda pişirip süzün ve akan soğuk suyun altında durulayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp, soğanları kısık ateşte 1 dakika pişirin. Fasulye ve soğanı aynı tencereye alıp, tuz serpin ve sallayarak karıştırın. Fesleğen sosu için bütün malzemeleri fesleğenler iyice ufalana kadar robottan geçirin. Bir tencereye koyup 5 dakika hafifçe ısıtın, tuz ve karabiber serpin. Servis tabağına sırası ile patates, taze fasulyeli karışım ve pilici koyup, üzerlerine sıcak fesleğen sosu dökün.
Soğanlı börek Malzemeler * 6 adet milföy hamuru * 6 tatlı kaşığı tereyağı * 6 adet soğan (halka doğranmış) * 3 adet yumurta (çırpılmış) * 2 su bardağı krema * 2 çorba kaşığı sirke * 1 tatlı kaşığı muskat (rendelenmiş) * 175 gr. kaşar peyniri (rendelenmiş) 6adet porsiyonluk tart kalıbını milföy hamuru ile kaplayın. Tereyağını eritip, soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin ve hamurların üzerine paylaştırın. Yumurta, krema, sirke ve muskatı karıştırıp, soğanların üzerine dökün. Üzerlerine peynir serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
Mantar graten Malzemeler * 750 gr. mantar * 2/3 çay bardağı zeytinyağı * 1/2 su bardağı su * 1 çay bardağı sirke * 2/3 su bardağı krema * 1 tatlı kaşığı hardal * 100 gr. eski kaşar peyniri * Tuz * Karabiber Mantarları, ısıtılmış yağa katıp, 3-4 dakika soteleyin. Su ve sirkeyi sürekli karıştırarak ısıtın. Kremayı karıştırarak yavaş yavaş ilave edin. Hardalı da katıp, hazırladığınız karışımı sotelediğiniz mantarların üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
|