CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu: Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu...

2023 seçimleri öncesi Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı merak ediliyor. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve HDP'den oluşan ittifakta farklı görüşler ortaya çıkıyor. Ortak aday çıkarma görüşü daha hakim görünse de, ayrı adaylarla seçime gitmek de ittifakın gündeminde... İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da aday olmak istediğini açıklamıştı. Nasıl bir yol izleneceği dikkatle takip edilirken CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'ndan flaş bir açıklama geldi. Kuşoğlu, "Sayın Genel Başkanımız, adayımız, Cumhurbaşkanı adayımı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sevgi ve sayılarını iletiyorum." ifadelerini kullandı. Şimdi gözler İYİ Parti ve HDP'den gelecek açıklamada...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu: Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu...
Sesli dinlemek için tıklayınız
00:00 00:00

2023 seçimleri öncesi Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair tartışmalar gündemde sıcaklığını koruyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Cumhurbaşkanı adayı olmayı çok isterim' diyerek mesaj verirken, benzer bir açıklama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da gelmişti. Kılıçdaroğlu, 'Ortak bir karar alınması durumunda Cumhurbaşkanı adayı olurum' diyerek yeşil ışık yakmıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kuşoğlu, Cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. İYİ Parti ve HDP'nin bu çıkışı nasıl değerlendireceği merak ediliyor.

Muhalefetin 'Cumhurbaşkanı Adayı' kim olacak? CHP'li Kuşoğlu'ndan flaş 'Cumhurbaşkanı Adayı' açıklaması

2023 SEÇİMLERİ ÖNCESİ MİLLET İTTİFAKI'NDA ADAY TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

Cumhur İttifakı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olacağını ilk günden açıklarken, Millet İttifakı'nda Erdoğan'a rakip olacak aday konusunda tartışmalar sürüyor. İttifak ortak aday üzerinde dururken, her partinin kendi adayını çıkarması gerektiği görüşünü savunanlar da var.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisinin aday olmak istediğini bir canlı yayında açıkça ifade etmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yine bir canlı yayında benzer şekilde, ortak karar alınması durumunda aday olmak istediğini aktarmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu: Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu...

İTTİFAKIN ADAYI KILIÇDAROĞLU MU?

HDP'nin de destekleyeceği bir aday çıkarmak isteyen Millet İttifakı'nda kimin aday olacağına dair tartışmalar giderek alevleniyor. Bu konuda son açıklama CHP kanalından geldi. Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı Bülent Kuşoğlu Ankara'nın Çankaya İlçesinde parti binası açılışında vatandaşlara seslendi. Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını duyurdu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu: Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu...

"ADAYIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN SEVGİ VE SAYGILARINI İLETİYORUM"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ankara'da Çankaya İlçe Başkanlığı binasının açılışında, "Sayın Genel Başkanımız, adayımız, Cumhurbaşkanı adayımı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sevgi ve sayılarını iletiyorum." ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ VE HDP'NİN YORUMU NE OLACAK?

CHP'de en yetkili makamlardan birinden gelen 'Cumhurbaşkanı adaylığı' çıkışı sonrası gözler ittifakın diğer ortaklarına çevrildi. HDP ve İYİ Parti'nin bu çıkışa ne yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!