SON DAKİKA: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan canlı yayında önemli açıklamalar: Kur-faiz-enflasyon sarmalında yaşamayacağız
Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Küresel salgın döneminde her şeyden önce Türkiye'nin üç çeyrekte de pozitif bir ayrışma ortaya koyduğunu belirten Başkan Erdoğan, "Bizim tahminimiz asgari yüzde 10 büyüme ama bu 10'un üzerine de çıkabilir." dedi. Faiz konusunda net mesajlar veren Başkan Erdoğan, "Faiz sebep enflasyon neticedir. Faizi şu anda düşürüyoruz, enflasyonun da düştüğünü hep birlikte göreceğiz. Kur-faiz-enflasyon sarmalında yaşamayacağız." ifadelerini kullandı. Başkan Erdoğan, asgari ücret konusunda 2002'den bu yana önemli kazanımlar elde edildiğini belirterek, "2002 sonunda net asgari ücret 184 lira iken, 2021 yılında bu tutarı 2 bin 825 liraya biz çıkardık. Asgari ücret 15,3 kat arttı. İşçilerimizin satın alma gücünü yükselteceğiz." dedi.
Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ortak yayında, gündemin sıcak başlıklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:
"BÜYÜME HEDEFİMİZ ASGARİ YÜZDE 10 AMA ÜZERİNDE DE OLABİLİR"
"Küresel salgın döneminde her şeyden önce Türkiye özellikle bu 3 çeyrekte de çok farklı bir ayrışma ortaya koydu. Türkiye'nin yıl sonu itibariyle de bu pozitif ayrışmayı devam ettireceği inancındayız. Sadece biz değil, OECD'de söylüyor. Türkiye, üçüncü çeyrekte de güçlü görünümünü korudu. Bu beklentileri de aşarak böyle bir konuma gelmiş olması, aç kurtlar gibi bekleyenleri şaşırttı. Biz şaşırmadık. Gerek ikinci çeyrekte, gerekse üçüncü çeyreğin sinyalini ikinci çeyrekten aldık.
"FAİZ SEBEP, ENFLASYON NETİCEDİR"
Faizi düşürmek suretiyle yatırım, istihdam, üretim, ihracat... Bu 4 anabaşlık bize büyümeyi getirecek. Bizim büyüme tahminimiz asgari yüzde 10 ama bu 10'un üzerine de çıkabilir. Bazı dostlarımız 10'un üzerine çıkabileceğimiz düşüncesini bizimle paylaşıyor. Yıl sonu itibariyle enflasyonla kendisini gösterecek. Faiz sebep enflasyon neticedir. Faizi şu anda düşürüyoruz, enflasyonun da düştüğünü hep birlikte göreceğiz.
"İKİ DESTEK PAKETİ HAZIRLADIK"
Biz şu anda daha önce de olduğu gibi bu kritik dönemde iki önemli destek paketi hazırladık. İstihdama destek paketi ve imalata dayalı ithal ikamesi destek paketi. 19 yıldır nasıl sanayicisinden esnafına kadar milletimizin her kesiminin yanında durduysak bu süreçte de kimseyi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Bu milletle iktidar olduk. AK Parti milletin partisidir dedik ve böyle yürüdük.
Küçük ve Orta Ölçekli işletmelere yönelik 50 kişinin altında çalışanı olan firmalara her yeni istihdam için 100 bin liraya kadar Kredi Garanti Fonu kefaretiyle krediye erişim imkanı sağlıyoruz.
Amacımız kısa sürede 11 bin firmamızın toplam tutarı 10 milyar lirayı bulan krediden faydalanmasını sağlayarak, 50 bin yeni istihdamın önünü açmak.