SON DAKİKA | Kılıçdaroğlu'ndan Gazi Meclis'te ahlaksız el hareketi! "Bir tek bunu yapmadığın kalmıştı"

Son dakika haberleri: TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında partisinin adına konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ahlaksız el hareketi büyük tepki çekti. Ahlak dışı görüntünün ardından AK Partili vekillerden tepki gecikmedi. AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yaptığı hareket de kendisi de tarihin çöplüğünde yer alacak." dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise "Gazi Meclis’te, 85 milyonun huzurunda bir tek küfürlü el hareketi yapmadığın kalmıştı. Ayıptır!" açıklamasında bulundu.

SON DAKİKA | Kılıçdaroğlu’ndan Gazi Meclis’te ahlaksız el hareketi! Bir tek bunu yapmadığın kalmıştı

Son dakika haberleri: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleşen bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı ahlaksız el hareketi büyük tepki çekti.

SON DAKİKA | Kılıçdaroğlu’ndan Gazi Meclis’te ahlaksız el hareketi! Bir tek bunu yapmadığın kalmıştı

"BİR TEK KÜFÜRLÜ EL HAREKETİ YAPMADIĞIN KALMIŞTI"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Bakan Varank, "Gazi Meclis'te, 85 milyonun huzurunda bir tek küfürlü el hareketi yapmadığın kalmıştı. Ayıptır!" ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA | Kılıçdaroğlu’ndan Gazi Meclis’te ahlaksız el hareketi! Bir tek bunu yapmadığın kalmıştı

AK PARTİ GRUBU TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti Grubu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun el hareketine tepki göstererek tüzük gereği kınama cezası verilmesini talep etti.

SON DAKİKA | Kılıçdaroğlu’ndan Gazi Meclis’te ahlaksız el hareketi! Bir tek bunu yapmadığın kalmıştı

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, görüntüleri izlemek için 5 dakika ara verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Gazi Meclis'te tepki çeken el hareketi! | Video

"YAPTIĞI HAREKET DE KENDİSİ DE TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNDE YER ALACAK"

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de kadın milletvekillerimizin karşısında rezil bir hareket yaptı. Yaptığı hareket de kendisi de tarihin çöplüğünde yer alacak.

SON DAKİKA | Kılıçdaroğlu’ndan Gazi Meclis’te ahlaksız el hareketi! Bir tek bunu yapmadığın kalmıştı

'Ahlaksız siyaseti getireceğim.' diyen Kemal Kılıçdaroğlu, meğer gaf yapmamış. Meclis'te yaptığı el hareketiyle bunu gösterdi." ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: Yaşı 72! En büyük 2. partinin genel başkanı! Kaset kumpasıyla da olsa Atatürk'ün oturduğu koltukta! Yaptığı hareket bu! Kendisi adına utanmaktan biz yorulduk. Diyecek lafımız yok!

SON DAKİKA | Kılıçdaroğlu’ndan Gazi Meclis’te ahlaksız el hareketi! Bir tek bunu yapmadığın kalmıştı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: Bazen yaş kemale ermiyor, eremiyor. Kemal Bey'in Gazi Meclis'te olduğunu ve kime hitap ettiğini unutarak yaptığı bu en hafif tabirle "edepsiz" hareketten hicap duyuyoruz. Milletimize de mi saygınız kalmadı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu.

CHP'DEN ŞAKA GİBİ SAVUNMA

Öte yandan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun ahlaksız hareketiyle ilgili bir açıklama yaptı. Özel, "Sayın Genel başkanımız 'borç sırtımıza yüklendi' derken eliyle elinin sırtına vurarak anlamı güçlendirecek şekilde hareket etmiştir. Vücut dilinin, hiçbir gruba, kuruma, Meclis'e ve kişiye yönelik olmadığı, kürsü konuşmalarında kullandığı vücut dilenden bağımsız olmadığını ifade ederiz" açıklaması yaptı.

İÇ TÜZÜK 160. MADDE NEYİ KAPSIYOR?

Ünal'ın Kılıçdaroğlu'nun skandalı sonrası işaret ettiği 160 maddede şu ifadeler yer alıyor.

Kınama : Madde 160 – Kınama cezasını gerektiren haller şunlardır :

1. Aynı birleşimde iki kere uyarma cezası aldığı halde bunu gerektiren hareketten vazgeçmemek;

2. Bir ay içinde üç kere uyarma cezasına uğramış olmak;

3. Kaba ve yaralayıcı sözler sarf etmek ve hareketler yapmak;

4. (Değişik: 27/7/2017 - 1160 S. Karar / 14 md.) Türkiye Büyük Millet Meclisi bina, tesis, eklenti ve arazisine silahlı olarak girmek;

5. Mecliste gürültü ve kavgaya sebeb olmak veya Meclisin görevini yerine getirmesini önlemek için toplu bir harekete girişilmesine önayak olmak.

6. (Ek: 27/7/2017 - 1160 S. Karar / 14 md.) Genel Kurulun çalışma düzenini ve huzurunu bozucu döviz, pankart ve benzeri materyali getirmek ve kullanmak.

Meclis'teki terbiyesizliğe CHP'den tam destek: Elini sırtına vurdu, bu vücut dilidir

Haber Girişi Halil İbrahim Ğlkü - Editör

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!