Başkan Erdoğan'dan İsrail'in Katar'daki saldırısına sert tepki: Hedeflerine asla ulaşamayacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Katar'ın başkenti Doha'da Hamas müzakere heyetini hedef alan saldırısına tepki gösterdi. Erdoğan, NSosyal'deki hesabından yaptığı paylaşımda, bu saldırının uluslararası hukukun ve Katar'ın egemenliğinin açık ihlali olduğunu belirterek, "Kardeş ülke Katar’ın da güvenliğini ve huzurunu hedef almıştır. Bu saldırıyı lanetliyorum." dedi. Türkiye'nin Katar'ın yanında olduğunu ifade eden Erdoğan, "Terörizmi bir devlet politikası haline getirenler hedeflerine asla ulaşamayacaktır." dedi.

Başkan Erdoğan’dan İsrail’in Katar’daki saldırısına sert tepki: Hedeflerine asla ulaşamayacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NSosyal'deki hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in Katar'ın başkenti Doha'da Hamas müzakere heyetine yönelik düzenlediği saldırıya sert tepki gösterdi.

Başkan Erdoğan’dan İsrail’in Katar’daki saldırısına sert tepki: Hedeflerine asla ulaşamayacak

"SALDIRIYI LANETLİYORUM"

Erdoğan, İsrail'in saldırısının, Netanyahu hükûmetinin çatışma ve istikrarsızlığı derinleştirme amacında olduğunu bir kez daha açıkça ortaya koyduğunu belirterek, "Uluslararası hukukun ve Katar'ın egemenliğinin açık ihlali olan bu saldırı, kardeş ülke Katar'ın da güvenliğini ve huzurunu hedef almıştır. Bu saldırıyı lanetliyorum." dedi.

Başkan Erdoğan’dan İsrail’in Katar’daki saldırısına sert tepki: Hedeflerine asla ulaşamayacak

"HEDEFLERİNE ASLA ULAŞAMAYACAK"

Türkiye'nin, tüm imkânlarıyla Filistinlilerin ve müttefiki, stratejik ortağı ve dostu Katar Devleti'nin yanında olduğunu belirten Erdoğan, "Terörizmi bir devlet politikası haline getirenler hedeflerine asla ulaşamayacaktır." dedi.

"DİRAYETLİ VE KARARLI DURUŞUMUZU KORUYACAĞIZ"

Erdoğan, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Başkan Erdoğan’dan İsrail’in Katar’daki saldırısına sert tepki: Hedeflerine asla ulaşamayacak

"İsrail'in, kendisiyle birlikte tüm bölgeyi felakete sürüklemeyi amaçlayan haydutlukları karşısında dirayetli ve kararlı duruşumuzu koruyacak; ne pahasına olursa olsun barışı, uluslararası hukuku ve Filistin halkının özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz."

Ömer Çelik’ten İsrail’in saldırısına sert tepki: “Barbarca bir terör eylemidir” SON DAKİKA| ABD basını: İsrail'den Katar'da Hamas'a suikast

Haber Girişi Halil İbrahim Ğlkü - Editör

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!