Ersoy Dede

Ersoy Dede

20 Mayıs 2018, Pazar

Manifesto’yu Amerikalılar mı Yazdırdı!

CHP Adayı Muharrem İnce 'Manifesto' açıklamış.. 'Eğer bir gün Cumhurbaşkanı seçilirsem' listesi.. Ülkenin meselesi olarak gördüğü ne varsa sıralamış. Hukuk demiş.. Demokrasi demiş.. Çiftçi demiş.. Öğrenci demiş.. Yurtta Sulh demiş.. Parlamenter sisteme dönüş demiş.. Herşeyi sıralamış.
İnce'ye göre bu sıraladığı meseleler ülkenin öncelikli konuları. Katılırsınız katılmazsınız. Adamın top-list'i bu..
**
Mesela, Muharrem İnce'ye göre PKK öncelikli konular arasında değil. Hemen dibimizde ABD eliyle oluşturulmaya çalışılan terör devleti, derdi değil Muharrem İnce'nin.. ABD'nin 5 bin tır 2 bin uçakla PKK'ya silah yollaması Muharrem İnce için, kayda değer bir sorun değil. O silahlarla polislerimiz, askerlerimiz, doktorlarımız, öğretmenlerimiz şehit edilmiş, umrunda değil İnce'nin.. Nasıl Cumhurbaşkanı adayısın sen ki, burnumuzun dibinde bize savaş ilan etmiş olan ABD'ye tek kelime laf etmiyorsun.. Bu ülkenin lideri, ".. toplayın bayraklarınızı yoksa biz toplayıp size iade ederiz.." derken, onun koltuğuna talip olan Muharrem İnce'nin gündeminde bile yok.. Ne o? Yoksa kendisini arayan Amerikalılar mı dikte ettirdi manifestosunu?.. Ya da tashihi ABD'de mi yapıldı o manifestonun? Nerede arkadaş dünyanın jandarmalığına soyunup içine bulunduğumuz coğrafyayı kan gölüne çeviren Amerika?.. Utanmadan 'Yurtta Sulh Dünyada Sulh' diye yazmış manifestosuna.. Burnumuzun dibinde dilim dilim doğranırken insanlık kime sallamak istiyor beyaz bayrağı Muharrem İnce?.. O adını anmadığı ABD sınırımıza ordu kurdu. Ne düşünüyor bunun için, açıklamayacak mı?.. Ne yapacak Cumhurbaşkanı olursa?.. Yoksa 15 Temmuz'da silahlı güçleriyle başaramadıklarını Erdoğan karşıtı bloku destekleyerek mi yapmak istiyorlar?.. Bu manifestoya bakınca insan sormadan edemiyor, acaba Muharrem İnce kendisini arayan Amerikalılar'a, ülkenin bir bölümünü mü söz verdi seçilmesi halinde?.. 'Yerel yönetimlerin kuvvetlendirilmesi' gibi ürkek bir madde koymuş manifestosuna.. Açık konuşalım. O yerel yönetimleri kuvvetlendirme maddesi, ABD'nin istediği siyasal özerkliğe kapı açmak için mi yoksa?. Cezaevinde Demirtaş'la bunun pazarlığı mı yapıldı?.. Hakkari'de, 'Başkan Selo' diye bağıran kitle bunun için mi geldi CHP mitingine?..
**
Peki FETÖ nerede bu manifestoda?.. Tepemize bombalar yağdıran, köprüde çocuklarımız katleden aşağılık FETÖ terör örgütü ile mücadele yok mu Muharrem İnce'nin ajandasında.. Yoksa kendisini arayan Amerikalılar değil de, doğrudan FETÖ müydü?.. ABD'nin direktiflerini İnce'ye FETÖ mü iletiyor yoksa?.. Nerede FETÖ ile mücadele gündemi?.. Bu ülkenin öncelikli ulusal güvenlik meselesi olan FETÖ eğer gündeminizde yoksa açık söylüyorum asıl ulusal güvenlik meselesi olan CHP'dir.. FETÖ ile ilgili tek bir gündemi var Muharrem İnce'nin, FETÖ'Cüleri cezaevinden çıkarmak, FETÖ'en ihraç edilenleri memuriyete döndürmek, FETÖ'ye nefes aldırmak daha açıkçası.. Bu millet herşeyin farkında.. Kimlerin kimlerle iş tuttuğunu herkes görüyor. Daha vakit varken Muharrem İnce başını iki elinin arasına alıp bir kaç dakika sakin kafa düşünmek ve karar vermek zorunda.. Bisiklete mi binecek yoksa traktör mü sürecek, bunu göreceğiz..

SON DAKİKA