Hüseyin Kaya

Hüseyin Kaya

07 Ekim 2016, Cuma

Adalet işliyor

Dün Adalet Bakanı müsteşarı Sayın Kenan İpekle görüştüm.Görüşmede müsteşar yardımcılarımız Sayın Basrı Bağcı ve Sayın Selahattin Menteş'te vardı.

FETÖ soruşturması ve yargımızın diğer sorunları ve çözüm yolları ile ilgili düşüncelerimizi ifade etme imkanı bulduk.

Baştan söyleyelim başta Müsteşar bey olmak üzere konularına hakim üç tane kıymetli devlet adamı ile istişare etmenin huzuru ile ayrıldık.

Abartmıyorum bu ekip gerçekten adaleti tecelli ettirme konusu dışında başkaca hassasiyetler konusunda da millete ve devlete çok zaman daha faydalı olacaklardır.

Devletin önemli bir erki yargının işleyişi bütünlüğünün sağlanması ve yargıdaki kaosun önlenmesi konsunda can siperane görev yapmaktadırlar.

Bu görevi yaparken toplumsal barışın devamı devletin güçlü bir yapıya kavuşturulmasının da kaygısı içinde işlerini yapmaktalar.

Bu açıdan sivil toplum temsilcisi olarak kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Özellikle geleceğimiz açısından yargısal faaliyetin ne tür bir inisiyatif alması konusu ve bir çok konuda mutabık düşüncelerimiz olduğunuda diğer hukuk camialarına iletmek isterim.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNE BAŞARILAR

Ankara Üniversitesi Rektörünün vermiş olduğu yemeğe davetsiz misafir olarak katılmamız söz konusu oldu.Sayın Rektör nezaketiyle bizi ağırladı.

Katılımcıların istişaresine sebep olan bu yemek toplantısının önemli olduğunu düşünmekteyim.

Özellikle edebi lezzet yükü sohbetiyle Sayın Mehdi Eker'in tarih,Diyarbakır,edebiyat yüklü siyasi sohbeti dinlenmeye değerdi.Bir çok müsteşar ve bakan yardımcısı ve eski bakanların bulunduğu toplantı akşam yorgunluğunun atılması ve istişare açsından faydalı olmuştur.

Bizde devlet millet düalizminin vahdete dönüştürülmesi konusundaki düşüncelerimizi ifade etme imkanı bulduk.Milletin darbede göstermiş olduğu refleksin devletin yeniden reorganizasyonunda dikkate alınması gerektiği daha fazla sivilleşmenin şart olduğunu da ekledik.

Sayın Cumhurbaşkanı'nın darbe gecesi göstermiş olduğu iradenin daha çok devlet değil bir millet iradesi olduğunu bunun devlet millet iradesinin aynileşmesini sağlayacağını sözlerimize ekledik.

Meğer Diyarbakır sur yapısı insan kalbi şeklindeymiş öğrenmiş olduk.Surların bir duvardan fazla bir yaşam alanı sunan tarih olduğunu da.

FETÖ SORUŞTURMASINDA YENİ BİR BAKIŞ AÇISI(ÖNERİLER)

FETÖ soruşturması nedeniyle işlem yapılan tutuklanan kişlerin ifadelerinde inkar,mağduriyet gibi çokça beyanların olduğunu biliyoruz.Özellikle bizimde yarıştırma yaptığımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ibadet,ticaret ve ihanet olarak kategorikleştirdiği bu yapının tasfiyesinde olabildiğince hassas olunmalı ve mağduriyetlere sebep olunmamalı düşüncesi genel bir kabul.

Bu noktada bir önerimiz söz konusudur.

Öncelikle Fetö soruşturması nedeniyle henüz kendilerine bir işlem yapılmamış ve fakat bu yapıyla bir şekilde ilişkilendirilecek vatandaşlarımız öncelikli davranarak şikayette bulunmaları doğru bir yaklaşımdır.Devletin başta Sayın Cumhurbaşkanının önerisini yerine getirmiş olurlar.

Soruşturmaya uğramış ve tutuklanmışlarında kendi suçlarından bağımsız olarak ve yargılanma hakkı saklı kalmak kaydıyla FETÖ örgütü ve elebaşlarından şikayetçi olmaları hakikatin ortaya çıkması açsından doğru olacaktır diye düşünmekteyim.Böylece önemli ölçüde bu örgütün iğfal ettiği ve suistimal ettiği bir zümrenin suç işlemiş olsalar dahi diğer suçlarında ortaya çıkartılması açsından faydalı olacaktır düşüncesindeyim.

BUGÜN CUMA

Bütün müslüman kardeşlerimin Cuma bayramlarını tebrik ederim.Bugün Kur'andan Sebe suresini okumalarını tavsiye ediyorum.Bir çok derdimize deva şifa kaynağıdır.

Özetle iyiliği emredip kötülükten sakındırmak gibi sosyal hayatın düzeninin gereğini yerine getirmeye devam.

Cumartesi ve Pazar için de ehli kitap diğer vatandaşlarında günlerini tebrik edelim.

Dünyanın gülen yüzü Türkiye olacaktır. Dunya gülümseme günüymüş bugün.

SON DAKİKA