YAZARLAR

21 Ekim 2013, Pazartesi
Arıza Merakı
KORAY KODAL Arıza Merakı
Yazarın Tüm Yazıları

Geçtiğimiz hafta kullandığım otomobilde, su sıcaklığı uyarısı vermeden aracın kaputundan dumanlar çıkmasıyla bir sorun olduğunu fark edip aracımı müsait bir yerde sağ şeride yanaştırdım. Daha motor kaputunu açmaya yeltenemeden güneşin gezegenleri çektiği gibi ben ve aracım da etrafımıza meraklıları çekmiştik bile. Motoru durdurup, kaputu açtım, kaput mandalını yerleştirme aşamasında bir çift el daha kaput mandalını benim yerime bulmuştu.

Aslında böyle bir durumda yalnız olmamak, farklı fikirlerde bulunan insanlar arasında bazen moderatörlük yapmak da keyifli olabiliyormuş. Motor kaputunu açıp duruma baktığımızda, motoru soğutan radyatörün su haznesinin boş olduğunu gördüm. Su ekledim. Bir süre bekleyip eksiltme yapıp yapmayacağını görecektim. Ama bu arada su buharı çıkmaya devam ederken, "Asla Dokunmayın", "Dikkat" gibi uyarıların olduğu radyatör kapağına uzananlar hatta "elleyenler" oldu.

"Aman yapma yanarsın" diye müdahale edip bilinçli bir kullanıcı olduğumu bir kez daha gösterme fırsatı bulmuştum! Biraz düşünüp sorunu anlamaya çalışmak için fırsatım yok. Her kafadan bir ses geliyor. Kimisi otomobilin conta yaktığını, öteki sadece su kaynattığını söylüyor. Bir yandan da motorun muhtelif yerlerine dokunup, üzerine sıçramış antifrizli suyu kokluyordu. Ben teşekkür edip, servisin yolda olduğunu, ellerini daha fazla kirletmelerine gerek olmadığını söyleyerek vatandaşın sıcak motor ile kendini yaralama ihtimalini azaltmayı başardım.

O sırada iki kişi iddiaya bile tutuştu. "Bu araç su mu kaynattı? Conta mı yaktı? Neyine istersen girelim? Bak servis geliyormuş bekleyip öğrenelim." Hatta bir ara ben de kendimi kaptırıp yok o araç dizeldi bu araç benzinliydi, bekleyin servis gelecek şimdi gibi anlamsız bir sohbetini içinde buldum. Konu kapanınca radyatör hortumunun çıktığını yerine takılınca aracın artık su eksiltmediğin fark ettik. Hepimiz rahatladık.

SON DAKİKA