YAZARLAR

28 Ekim 2013, Pazartesi
Otomobili Değiştiren Jant Modası
KORAY KODAL Otomobili Değiştiren Jant Modası
Yazarın Tüm Yazıları

Yenilenmek ise, kadınlar için bir tutku olduğundan, otomobiller ve aksesuarlarına ellerinin değmesi fark yaratıyor.

Geçtiğimiz haftanın otohaber sayfalarında İdil Ersoy Öney röportajında, ben de ilk kez, günün kıyafet ve aksesuar modasına uyan jantlarla tanıştım. Kalpli veya patili desenleri olan, rengarenk jant tasarımlarıyla İdil Hanım fark yaratmıştı. Kurukafa desenli jant tasarımıysa, tam da günümüz kıyafet ve aksesuar modasını yakalıyor. Kime gösterdiysem; "Bu jant şu otomobile ne güzel olur", "Bu otomobilin havasını nasıl değiştirir" gibi yorumlarla karşılaştım.
Ağırlıklı olarak kadınların tepkileri daha fazlaydı. Genç erkekler arasında da kuru kafalı jantları, şaşkınlık ve beğeniyle karşılayanlar var. Otomobil aksesuarlarına ve tasarımına kadın eli değdiğinde hemen fark ediliyor. Bu girişimin yerli tasarımcılara yenilik konusunda harekete geçmeleri için bir örnek olmasını dilerim. Bu sayede biz tüketiciler, hayalleri süsleyecek yeni tasarımları otomobillerimizle birleştirmiş oluruz.
JANT DEYİNCE ALFA ROMEO
Jant konusu açıldığında, aklıma gelen ilk otomobil üreticisi Alfa Romeo. İtalyan üreticinin yıllar içerisindeki bazı jant modellerini, evimin duvarına bile asabilirim. Bu hafta İtalya'ya, Alfa Romeo'nun 2014 model yılı için elden geçirdiği MiTo ve Giulietta modellerini görmeye, denemeye gittim. Detayları haftaya sizlerle buluşturacağız ama otomobil tanıtımında nadir olarak jant tasarımlarını vurgulayan markalardan biri olan Alfa Romeo'nun yeni jant modelleri sunmaya hazır olduğunu da söyleyeyim.
SON DAKİKA