Nohutlu uzun kabak
Kabağın kabuğunu keskin bir bıçakla soyun, uzunlamasına ikiye kesip, çekirdeklerini temizleyin ve verev iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Isıtılmış yağda soğanı sararıp, yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika karıştırarak soteleyin. Kabakları ve yeşil biberi 5 dakika daha soteleyin. Domates, tuz ve karabiberi katıp, iyice harmanlayın. Üzerine suyu gezdirip, tencerenin kapağını kapatın ve kabaklar yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin. Nohut ve etleri ilave edip, 10 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gram hindi kalça kuşbaşı (haşlanmış) * 1 adet uzun kabak * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet soğan (iri doğranmış) * 3 adet yeşil sivribiber (acı, iri doğranmış) * 2 adet domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış, iri küp doğranmış) * Yarım su bardağı su (ılık) * 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
|