Kereviz kızartması
Kerevizleri, limon suyu ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın ve kalın halka dilimler halinde kesin. Un, maden suyu, yumurta ve tuzu pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çatalla çırpın. Kereviz dilimlerini hazırladığınız karışıma batırıp, her tarafını bulayın ve kızgın yağda her iki yüzlerini altınımsı renk oluncaya kadar kızartın. Havlu kağıt üzerine çıkarıp, fazla yağlarını süzün. Sarımsaklı yoğurt ile sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 2 adet kereviz (temizlenmiş) * Yarım adet limonun suyu * 1 su bardağı un * 1 şişe maden suyu * 1 adet yumurta * Tuz (arzu edilen miktarda) * Sıvıyağ (kızartmak için) * 300 gram sarımsaklı yoğurt
|