Şişmanlık çocuklarda uyku apnesine yol açıyor!

Uyku yalnızca dinlenme aracı değildir, iyi bir uyku en güçlü ilaçtan bile daha etkilidir. Özellikle sürekli gelişim evresinde olan çocuklarda bu sürecin daha sağlıklı tamamlanabilmesi için kaliteli bir uyku şarttır. Ancak çocuğunuz geceleri boğulurcasına nefessiz kalıyorsa, ağızdan nefes alıyor ve sürekli ağız kuruluğundan şikayet ediyorsa dikkat edilmelidir. En önemlisi de yeteri kadar uyumuş olmasına rağmen yorgun uyanıyorsa bunun sebebi uyku apnesi olabilir.

Giriş Tarihi: 8.8.2019 15:39
Şişmanlık çocuklarda uyku apnesine  yol açıyor!

Uyku apnesinin çocuklar üzerindeki etkisi

Gelişme geriliği olan, şişman, kalp problemi bulunan ve yakın zamanda üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocuklarda uyku apnesi riski diğer çocuklara oranla daha yüksektir. Uykuda sürekli horlayan her çocuk uzman hekim tarafından detaylı muayene edilmelidir. Özellikle söz konusu problemin giderilmesi için bademcik ve geniz eti ameliyatı çocuğun sağlığı ve gelişimi için yarar sağlayacaktır. Belirtiler şu şekildedir:

  • Çocuk yeteri kadar uyumuş olsa da uyandığı zaman kendisini yorgun ve uykulu hisseder,
  • Ağız kuruluğu ve baş ağrısı şikayetleri olabilir,
  • Sürekli ağızdan nefes alan çocuklarda dişlerin çürümesi, ağız kokusu, yutma bozuklukları gibi sorunlar ortaya çıkabilir,
  • Dikkat eksikliği ve unutkanlık gibi problemlerle beraber okul başarısında düşüş, sinirlilik, ani duygu değişimleri görülebilir.
ARKADAŞINA GÖNDER
Şişmanlık çocuklarda uyku apnesine yol açıyor!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA