Gelecek anne sütünde

Anne sütü ile beslenen bebekler, enfeksiyona ve kronik hastalıklara karşı daha dirençli oluyor.

Giriş Tarihi: 25.10.2017 13:30
Gelecek anne sütünde

Anne ile bebeği arasında hem duygusal hem bedensel teması sağlayan ve bu anlamda eşi benzeri olmayan bir iletişim sunan emzirme, bebeğin özellikle ilk bir yılı için hayati bir önem taşıyor. Son yıllarda yapılan araştırmalar da anne sütünün bebek için ne kadar değerli bir besin olduğunu gösteriyor; anne sütüyle beslenen bebekler, daha az hastalanıyor, daha sağlıklı büyüyor ve özellikle ileri yaşlarda karşılaşabilecekleri pek çok hastalığa karşı bir anlamda aşılanıyorlar. Yüksek emzirme oranıyla tüm dünyaya örnek teşkil eden ülkemizde de, emzirmenin önemini vurgulamak ve kadınları bilinçlendirilmek için her yıl 1-7 Ekim tarihleri Emzirme Haftası olarak kutlanıyor.

Anneleri destekleyen marka

"Miniğinizi beslerken geleceğimizi besliyorsunuz (#feedingourfuture)" sloganı ile yola çıkan Philips Avent, sağlıklı bir geleceğin anne sütünde saklı olduğuna inanıyor. Geliştirdiği pek çok ürün ve aksesuarla bebeklerin doğumdan oyun parkına kadar yaşadıkları her deneyimde yanlarında bulunan Philips Avent, 1-7 Ekim Emzirme Haftası'nda da anneleri destekliyor. Emzirme Haftası'na ilişkin açıklamalarda bulunan Philips Personal Health Genel Müdürü Milena Elmasoğlu; "Gerek ürünlerimiz gerekse projelerimizle, emzirme sürecinde de annelerin yanındayız. Birkaç yıl önce, Emzirme Haftası'na denk gelecek şekilde hayata geçirdiğimiz "Süt Saatim" projemiz ile; emzirmenin bizlerin geleceği olduğunun altını çiziyor, annelerin işe döndükten sonra da bebeklerini anne sütü ile besleyebilmeleri için iş yerlerinde süt odaları kurulması için danışmanlık ve ürün desteği sağlıyoruz. Projemizle şu ana kadar 6000 kadına ulaşmayı başardık. Umudumuz, tüm çalışan annelerin içlerini rahat ettirecek, bebeklerini güvenle beslemelerine bir nebze de olsun destek olabilecek; mahremiyetin, konforun ve hijyenin bir arada olduğu alanlar kurabilmek." şeklinde konuştu.

Başarılı bir emzirmenin sırrı rahat olmakta

Bilimsel çalışmalar, süt miktarı ve akışının, annenin psikolojik durumu ve stres seviyesi ile yakından ilişkili olduğunu ortaya koyuyor. Rahat bir ortamda emzirebildiklerini ileten annelerin süt miktarının arttığı gözlenirken, her 10 kadından 1'i mahremiyetin olmadığı alanlarda emzirmeyi rahatsız edici bularak emzirmeye son veriyor. Bu nedenle annelerin ev atmosferini yaşatacak, rahatlatıcı bir mekanda, emzirmeden önce 10-15 dakika nefes egzersizi yaparak ve rahatlatıcı bir müzik eşliğinde emzirmesi ya da süt sağması öneriliyor. Philips Avent, sahip olduğu bilinç ile annelerin daha rahat ve daha uzun süre bebeklerini anne sütü ile besleyebilmesi için geliştirdiği göğüs pompaları ve emzirme aksesuarları ile bu sürece destek oluyor. Siz de kurumunuzda bir süt odası olsun istiyorsanız proje hakkında detaylı bilgi almak için sut.saatim@philips.com ve tuketici.danisma@philips.com e-posta adreslerine mail arayabilir ve 0850 222 74 45 numaralı telefonu tuşlayabilirsiniz.

Hazırlayan: Melike YILDIRIM

ARKADAŞINA GÖNDER
Gelecek anne sütünde
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA