Son dakika... İYİ Parti'de kılıçlar çekildi kelimeler sertleşti! Liste krizinde 'Ahlaksız' çıkışı
İYİ Parti'de kulislerinden sızan liste krizine ilişkin son dakika haberine göre muhalif vekiller geri adım atmama kararı aldı. Koray Aydın isminin öne çıktığı "oy verilmeyecekler listesi" iddiaları üzerine bazı milletvekillerinin, TBMM'deki Grup Toplantısı'na katılmama kararı devam ederken İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk yaptığı açıklamada, demokratik tepkileri sonuç alıncaya kadar bu eylemin devam edeceğini belirterek "Partide ahlaksız bir operasyon gerçekleştirilmiştir" dedi.
Parti içinde sükunetin sağlanamadığı İYİ Parti'de en son patlak veren GİK listesi krizinde son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Koray Aydın ismi üzerinden şekillenen ve Genel Başkan Meral Akşener'in Aydın'a sahip çıkması ile alevlenen kavgada üslup sertleşti. Akşener'e ve liste operasyonunu yapanlara Adana Milletvekili İsmail Koncuk'tan çok sert açıklamalar geldi. Muhalifler adına konuşan Koncuk yapılanı operasyon olarak niteledi ve sert açıklamalarda bulundu.
İşte İYİ Parti'de yaşanan son durum, muhalif vekillerin kararı ve ayrıntılar;

2 OLAĞAN KURULTAY DURDURULAMAZ BİR KRİZE DÖNÜŞTÜ
İYİ Parti'de, 2. Olağan Kurultay'da Koray Aydın'ın başını çektiği iddia edilen bir yapının Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği seçimi için delegelere "oy verilmeyecekler" listesi gönderildiği iddialarıyla başlayan gerginlikte yeni bir aşamaya geçildi.
MUHALİF VEKİLLERDEN SON DAKİKA KARARI
Kapalı kapılar ardında hazırlandığı belirtilen söz konusu GİK listesine tepkili olan milletvekillerinin, yeni Başkanlık Divanı'nın belirlendiği GİK toplantısının ardından aldıkları partinin Mecliste İYİ Parti grup toplantılarına katılmama kararı devam ediyor. Kararı açıklayan isim Adana Milletvekili İsmail Koncuk oldu.
PARTİNİN AĞIR TOPLARI YÖNETİME KÜSKÜN
Bu bağlamda partinin yarın yapılacak grup toplantısına Adana Milletvekili İsmail Koncuk, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Antalya Milletvekili Feridun Bahşi ile İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın katılmama yolu ile protesto kararlarının devam ettiği belirtildi.
