Son dakika: DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığı kaldırılacak

Son dakika: TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, İstanbul'daki izinsiz gösteride polise yumruklu saldırıda bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verdi.

Son dakika: DBP’li Salihe Aydeniz’in dokunulmazlığı kaldırılacak

Karma Komisyonun, AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt başkanlığındaki toplantısı yaklaşık 12 saat sürdü.

Toplantıda, "terör örgütü propagandası yapma", "kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme", "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" ile "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunlara katılma" iddiasıyla hakkında 5 dokunulmazlık dosyası hazırlanan DBP'li Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy çokluğuyla karar aldı.

Karma Komisyonun, Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin hazırlayacağı raporu 29 Temmuz'da Genel Kurula sunması bekleniyor.

Mevzuata göre, dokunulmazlığın kaldırılması yönündeki Karma Komisyon raporları, doğrudan Genel Kurul gündemine giriyor. Genel Kurulda, genel uygulamaya göre açık oylama yapılıyor. Karar yeter sayısı olan 151 oy, dokunulmazlığın kaldırılması için yeterli oluyor.

TBMM Karma Komisyonu, DBP’li Salihe Aydeniz’in dokunulmazlığı için toplandı Son dakika: TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan 'Salihe Aydeniz' açıklaması Son Dakika Haberi: İstanbul'da polise yumruk atan DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığı ile ilgili flaş karar CHP teröre kalkan oldu Dokunulmazlık dosyaları TBMM'ye sevk edildi HDP'li Danış Beştaş polise yumruk atan Salihe Aydeniz'i savundu

Google Haberler'de tüm gelişmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ı takip edin.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!