İzmirlilerden Soyer'in 'sabrın sonu selamet' paylaşımına tepki
İzmir’in kalbi, Tarihi Kemeraltı Çarşısını bu sefer de toz toprak vurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 yılı aşkın bir süredir devam eden altyapı çalışmaları bir türlü tamamlanmayınca kışın yağmurda cadde ve sokaklarını sel basan tarihi çarşı şimdi de toza toprağa teslim oldu. Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Şimdi gördüğünüz tozun toprağın sonu çok güzel bir Kemeraltı. Sabrın sonu selamet" ifadelerine yer verdi. Soyer’in sözlerine tepki gösteren çok sayıda İzmirli tarihi çarşıda bir türlü bitmeyen altyapı çalışmalarına ve kent genelinde kazılıp kapatılmayan çukurlar nedeniyle Soyer’e tepki gösterdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, birçok projede olduğu gibi kentin kalbi olarak adlandırılan Konak'ta yer alan Tarihi Kemeraltı Çarşısını su baskınlarından koruma projesinde de çuvalladı.
10 yılı aşkın bir süredir devan eden altyapı çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iş bilmezliği yüzünden bir türlü tamamlanamayınca tarihi çarşı her yağışta yağmur sularına teslim oldu.
ÖNCE SEL ŞİMDİ DE TOZ TOPRAK
İşyerlerini su basması nedeniyle milyonlarca liralık maddi hasar meydana geldi. Esnaf geçtiğimiz haftalarda bir türlü bitmeyen altyapı çalışmalarını protesto etmek amacıyla adeta tarlaya dönen sokaklara soğan ekti. Yağışların sona ermesinin ardından tarihi çarşıyı bu sefer de toz, toprak vurdu.