ASKİ skandalı! Sayıştay gerçeği ortaya çıkardı: Mansur Yavaş fahiş fiyatlarla fatura gönderdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın ASKİ üzerinden vatandaşın cebini boşaltması Sayıştay raporlarına yansıdı. CHP’li ABB Başkanı Mansur Yavaş ve ekibinin 2022 Sayıştay raporlarında; Su tarifesinin belirlenmesinde doğru maliyet hesabını yapamadıkları ve isimsiz abonelere ilişkin gerekli işlemleri yapmadığı da ortaya çıktı. Öte yandan ‘Çiftçilerimize 1-2 kuruşluk sembolik rakamlarla su satacağız’ diyen Sayın Mansur Yavaş gelinen noktada vatandaşa 12 bin 800 TL fatura göndermişti.

ASKİ skandalı! Sayıştay gerçeği ortaya çıkardı: Mansur Yavaş fahiş fiyatlarla fatura gönderdi

Göreve geldiğinde "Allah'ın suyundan para mı kazanılır" diyen CHP'li ABB Başkanı Mansur Yavaş ve ekibinin 2022 Sayıştay raporlarında "Su tarifesinin belirlenmesinde doğru maliyet hesabını yapamadıkları" ortaya çıktı. ASKİ'deki usulsüzlükler Sayıştay raporlarına yansırken, söz konusu bulguları AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan kamuoyu ile paylaştı.

ASKİ skandalı! Sayıştay gerçeği ortaya çıkardı: Mansur Yavaş fahiş fiyatlarla fatura gönderdi

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Sayıştay raporlarında Mansur Yavaş ve ekibinin su maliyeti bile hesaplayamadığının ortaya çıktığını ifade ederken fahiş fiyatla kesilen su faturalarını ödemek için ineğini satan çiftçilerin uğradığı zarara da değindi. Özcan, Ankara'nın birçok köyüne tankerlerle su taşındığını da hatırlatarak, söz konusu taşıma suya da vatandaşların fatura ödediğini hatırlattı.

ASKİ skandalı! Sayıştay gerçeği ortaya çıkardı: Mansur Yavaş fahiş fiyatlarla fatura gönderdi

"Sayıştay'ın ASKİ için hazırladığı raporu incelerken liyakatten bahseden Yavaş ve ekibinin su faturasını bile hesaplayamadığını gördük. Ne yazık ki böyle basit bir hesabı yapamayanlar tekrar Ankara'yı yönetmeye talip oldular. 5 senedir Ankaralılara hizmet etmeyen, Ankara'ya tek bir çivi dahi çakmayan Yavaş, üstüne üstlük bir de Ankaralılara kestiği fahiş faturalarla vatandaşı zarara soktu" diyen Özcan şöyle devam etti:

Google Haberler'de tüm geliþmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ý takip edin.
ASKİ skandalı! Sayıştay gerçeği ortaya çıkardı: Mansur Yavaş fahiş fiyatlarla fatura gönderdi
ASKİ skandalı! Sayıştay gerçeği ortaya çıkardı: Mansur Yavaş fahiş fiyatlarla fatura gönderdi
ASKİ skandalı! Sayıştay gerçeği ortaya çıkardı: Mansur Yavaş fahiş fiyatlarla fatura gönderdi

"FATURALARLA ANKARALILARI ZARARA SOKAN YAVAŞ PERSONELİN HAKKINI DA GASP ETTİ"

Özcan şöyle devam etti; "5 senedir Ankaralılara hizmet etmeyen, Ankara'ya tek bir çivi dahi çakmayan Yavaş, üstüne üstlük bir de Ankaralılara kestiği fahiş faturalarla vatandaşı zarara soktu. Ayrıca Yavaş'ın ASKİ üzerinden skandalları sadece su tarifesi belirlenmesinde doğru maliyet hesabının yapılmaması ile de bitmiyor. Tahsil edilen atıksu ücretlerini başka hizmetlere harcamış ya da parayı ABB'ye göndermiş. İşyeri olarak faaliyet gösteren yerlerin su aboneliklerini de hatalı hesaplamış. Tarifeler ve abone hizmetleri yönetmeliğinde belirsiz düzenlemelere imza atmış. İsimsiz abonelere ilişkin gerekli işlemleri yapmamış. Yetmemiş Sayın Yavaş yıllarca emek veren çalışanların haklarını da gasp etmiş. Sayıştay raporunda, kıdem tazminatı karşılıklarının eksik ayrılması, şirket işçilerine ödenen kıdem tazminatlarının rücu edilmemesi, tahsil edilen atıksu ücretlerinin başka hizmetlere harcanması veya büyükşehir belediyesine gönderilmesi gibi konulara vurgu yapılmaktadır."

Sayıştay raporları Mansur Yavaş'ın yönetimini gözler önüne serdi! ABB şirketleri borç batağında Ankara'da büyük skandal! Mansur Yavaş park alanını bile sattı: Halkın hakkını yandaşlarına peşkeş çekti Mansur Yavaş yine halkı kandırmaya çalıştı, gerçekler ortaya çıktı: Başıboş köpeklerle ilgili algısı çöktü Mansur Yavaş, ABB şirketlerini tek tek batırdı! Sayıştay raporuna yansıdı: İşte çöküşün kanıtı

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!