Son dakika: İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 13 tutuklama! Aralarında Taner Çetin de var
Son dakika haberleri: İBB yolsuzluk soruşturmasında Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin’in aralarında bulunduğu 13 şüpheli tutuklandı.
Son dakika haberleri: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu zanlılar hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından yürüttüğü yolsuzluk soruşturması sürüyor.
Soruşturma kapsamında, 13 savcı tarafından ifadeleri alınan, aralarında İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin, Çetin'in asistanı Arzu Can, İBB Halkla İlişkiler Müdürü Serap Karay, İBB Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Mustafa Karaoğlu, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Onur Gülin ve ayniyatçı Musa Özışık'ın da bulunduğu 20 şüpheliden 16'sı tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
13 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Savcılık, 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol talebi uygulanmasını istedi.
Hakimlik, İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin'in de aralarında bulunduğu 13 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.
6 şüphelinin "yurt dışına çıkış yasağı" ve "imza atma" şeklinde adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmasını kararlaştıran hakimlik, 1 şüpheli hakkında da "ev hapsi" ve "yurt dışına çıkış yasağı"nı içeren adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti.
SEVK YAZISININ DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan savcılığın hazırladığı sevk yazısında, şüpheli Taner Çetin'in SGK kayıtlarından 2015 yılı Ocak ayı itibari ile Avcılar Belediye Başkanlığından ayrılarak Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Beylikdüzü belediyesi bünyesinde çalışmaya başladığı yer aldı. Çetin'in 2019'da İmamoğlu'nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmasıyla Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığına görevlendirdiği sevk yazısında anlatıldı.