Yazarlar
28 Haziran 2011

Var mı yemek gibisi!

Çevremdeki herkes boşuna demiyor, "ne zevkli bir işin var" diye… Ne kadar yorucu olursa olsun, keyif yanı ağır basan bir mesleği icra ettiğim kesin. Nasıl olmasın ki? Mevsimler gelip geçse de, trendler değişse de, her dem yiyip-içmekle meşgulüz!

Hep söylediğim gibi, "yemek" hayatın ortak paydası… Bizler de bu ortak payda etrafında bazen yeni şeyler öğrenip şaşırıyor, kimi zaman üzerimize düşen misyonları yerine getirmeye çalışıyor, kimi zaman da sadece tadını çıkarıyoruz.

Gectiğimiz ayın ajandasına şöyle bir bakacak olursak… Greenpeace Akdeniz yetkilileriyle Mikla'daydık mesela… Mehmet Gürs'ün, tamamen "mevsim normallerine uygun" hazırladığı mönü, toprağımızın ve denizlerimizin sunduğu nimetleri, büyük bir incelikle birleştirmişti… Tıpkı Park Şamdan'da, Yudum Zeytinyağları'yla hazırlanan yemekler gibi … Sedef İybar'ın derlediği "Yudum Yudum Lezzet" kitabının tanıtım yemeğinde, "zeytinyağlılar" kategorisine sahip tek mutfak olduğumuz için bir kere daha şükrettim…

Hafif yağışlı bir haftasonu, Beykoz Doğa Koleji'nin inanılmaz "doğasında" gerçekleştirilen "Lezzet Atölyesi Yarışması"nda büyük profesyonellikle yarışan minikleri ayakta alkışlarken, bir başka gün Cihangir Koleji'ndeki "Altın Kaşık Yemek Yarışması"nda, 30 velinin hazırladığı birbirinden leziz yöresel yemekler sayesinde ciddi bir "doygunluk" yaşadım...

Mutfak Sanatları Akademisi'ndeki "3. Türkiye Sommelier Yarışması"nı izlerken ise şarap konusunda uzmanlaşmanın nasıl keyifli ve aynı zamanda nasıl ciddi, zor bir iş olduğunu bir kez daha anlamış oldum…

Ve tüm bu etkinlikler arasında en keyiflisi, itiraf etmeliyim ki kendi organizasyonumuzdu! Sofra Dergisi ve www.sofra.com.tr ekipleri olarak, "Geleneksel Sofra Buluşmaları" çerçevesinde ikinci kez yemek blog yazarları ile biraraya geldik. Bu kez adresimiz, Suadiye Zamane Kahvesi'ydi. Zamane Kahvesi konseptinin yaratıcısı, Pelit Pastaneleri'nin üçüncü kuşak yöneticisi Oya Ayan ve Pelit Finans-Pazarlama Sorumlusu Burak Itri'nin ev sahipliği, hepimizi hayran bırakırken, blogger arkadaşlarımızın deyimiyle "masalarda bir tek kuş sütü eksikti".

Farklı vesilelerle sık sık bir araya gelen blog yazarları için iki de sürpriz workshop düzenledik. Önce, Zamane Kahvesi'nin ödüllü Executive Chef'i Gökhan Tufan tarafından "Fırınlanmış Tavuk" ve "Cezvede Türk Kahveli Sıcak Kek" sunumu yapıldı.

Tariflerini www.sofra.com.tr'de bulabilir ve evde deneyebilirsiniz ama eğer imkanınız varsa bu iki lezzeti, özellikle de kahveli sıcak keki tatmanızı şiddetle öneririm. Ardından, dergimizin harika fotoğraflarına imza atan Erkin Ön ve yemek fotoğrafçılığının bilinen isimlerinden Mehmet Ateş, blog yazarlarına "Yemek fotoğrafçılığı" konulu bir sunum yaptı...

İnternetin parlayan yıldızları olarak gördüğüm, emeklerine büyük saygı duyduğum yemek blog yazarlarıyla yaptığımız etkinlikler öyle keyifli, öyle dostane geçiyor ki, kimbilir belki sizleri de bu buluşmalardan birine davet eder bu keyfi birlikte yaşarız…



Yazarın Önceki Yazıları

TÜM YAZILARI
SON DAKİKA