Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
1-Şampiyonlar Ligi ön elemesinde ilk defa elendi.
2-Lig tarihinde Kayserispor'a Ali Sami Yen'de ilk defa puan verdi.
3-Sivasspor'a lig tarihinde ilk defa yenildi.
4-Dört Büyükler dışında bir takımdan ilk defa Ali Sami Yen'de bir lig maçında beş gol yedi.
5-Antalyaspor'a Antalya'da ilk defa mağlup oldu.

KILIÇLA YAŞA KILIÇLA ÖL...
SABAH'TA
10 Ağustos'ta "Sayın Polat ve Sayın Sezgin, Skibbe'deki otorite eksikliğini, Skibbe'nin takım üzerinde hâkimiyet kuramadığını, en önemlisi takım içi rekabeti yönetebilecek kapasiteye sahip olamadığını bugünden görmez ve önlem almazsa yarın Galatasaray'ın başı ağrır" demiştim. 1 Eylül'de de "Galatasaray'da takım disiplini yok, fizik güç yok, yardımlaşma yok, ruh yok ve en önemlisi hoca yok. Galatasaray yönetimi sokak kemancısından orkestra şefi yaratma ısrarını sürdürürse Galatasaray akordu bozuk takım olmaya devam eder" diye yazmıştım. Galatasaray 2009'da tam sekiz resmi maç oynadı. Bunlardan sadece birini kazanabildi. Kupaya veda etti. Bu tablo ortaya çıkınca bir değişiklik kaçınılmazdı. Neticede, Skibbe gitti. Ardında ilginç bir iddiayla. Kocaelispor maçı öncesi bilet dağıtıldığı ve "Kötü sonuçta Skibbe istifa' diye bağırılacak" direktifinin verildiği konuşuluyor. Kimse unutmasın: Kılıçla yaşayan kılıçla ölür.

GALATASARAY'IN 3 ESKİ BAŞKANI NE DİYOR?..

FARUK SÜREN
Kadroyu yönetecek sportif direktör şart
Skibbe tercihi baştan yanlıştı. Kendilerinin yöneteceği teknik adamla olmuyor. Futbolun profesyonel kadrosunda da değişiklik yapılmalı. Adnan Sezgin her ne kadar özveri ve büyük mesaiyle çalışsa da, ölçü sadece mesai değildir. Bilgi ve yetenek de gerekir. Galatasaray'ın bu kadrosunu yönetecek sportif direktör mü dersiniz, başka bir unvan mı, bilemem, ama teknik kadro ile yönetim arasındaki profesyonel kişi Adnan Sezgin olmaz. Yönetim hakemlere ve Federasyona karşı bana göre Galatasaray üslubuna yakışmayan beyanatla futbolcuların performansına mazeret teşkil etmiştir. Bülent Korkmaz, eldeki alternatifler içinde Kalli ile çalışacaksa en iyisi. Bizden birisi. Yapıyı, kurumu, toplumu, seyirciyi biliyor. Dinamik; iddialı, hırslı. Deneyim eksikliği var. Kendisi de kabul ediyordur. Başkanla da konuştum. Bu şartlar altında, bu zaman ve mekan içinde bundan daha iyi bir çözüm bulunamadı maalesef.

ALP YALMAN
Kontrol edeceği bir adamla olmazdı
Adnan Polat benim yönetimimdeyken karşı çıkmama rağmen şube sorumlusu olarak geçmiş dönemde de Alman Saftig'i, kontrol edebileceği adamı getirdi. Tam bir çaresizlikti. Kalli'yi de idare edemezler; edemediler. Bu kadar büyük bir komedi başından itibaren olur mu? Skibbe'nin gelişi yanlış. Yardımcılarının gönderilmesi yanlış. İstedikleri cins antrenörün ne olduğunu onlar söylüyorlar. Adamın yaptıkları mı yanlış? Onlar yanlışsa, cezayı kimin çekmesi lazım? Yine de, Adnan'ın da, hepsinin de çok büyük desteğe ihtiyaçları var. Her taraftan bir boşlukta gibiler. Kalkıp daha karışık hale getirmemek lazım. Bu yüzden fazla yorum yapmak istemiyorum. O yanlış, bu kötü! Bunlar durumu daha iyi hale getirmeyecek. Baştakilere destek olup herkesin elinden geleni yapması lazım. İnsanlar, bu kaosu daha da beter bir hale getirmesin.

MEHMET CANSUN
Futbolcular kendine iyi bakmıyorlar
Skibbe daha önce gitmeliydi. Zamanlaması devre arası olabilirdi. Kalması fayda sağlamadı. Kocaeli maçında alınan skoru kesinlikle hazmedemiyorum ama belki de hayırlı oldu. Kimse şu gerçeği göz ardı etmesin: G.Saray artık bir takım değil. Futbolcuların gücü yok. Zaten bu takımın başına Scolari'yi getirecek durum da yok. Bülent camiayı bilen bir adam, düzgün bir insan. Hocalığı nasıl dersen değer biçemem. Galatasaray takımını çok iyi çalıştırması lazım. Dünya futbol tarihinde sanırım böyle bir şey yaşanmamıştır. Bir takımın üç, beş olur da, 11 futbolcusu birden sakat olamaz. Demek ki çalışmıyorlar. Futbolcular kendilerine iyi bakmıyorlar. Ben bugünkü G.Saray fotoğrafında üç suçlu görüyorum. İlk sırada futbolcu, ikinci sırada teknik adam ve son sırada da yönetim geliyor. Bordeaux maçı ancak Kocaeli maçındaki sonuçtan acı duyulduysa kazanılabilir.