Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat

"Öz kaynaklara dönmek şart"

Şampiyon olsa da Beşiktaş'ın çözülmesi gereken çok önemli sorunları var. Mali ve İdari Kongre'de de gerekli uyarıları yaptım. Kulübün borcu 4.5 yılda yaklaşık 10 katına çıktı ve 200 milyon TL'yi aştı. Ciddi bir gelir-gider açığı var ve harcamaların kısılarak açığın kapatılması gerek. Bu borçlanmanın en büyük kalemini de yüksek bedelli transferler ve futbolcu ödemeleri oluşturuyor. Bu anlayış devam ettiği müddetçe borçlar daha da büyüyecek.

Bu borç yükü yönetimin sırtına binmeyecek, bütün Beşiktaşlıların, bizim sırtımıza binecek. Çözüm ne derseniz "Ben her geçen gün kötüye giden bu mali tabloda ancak kan ve gözyaşı önerebilirim." Önce hoca istikrarının sağlanması gerekiyor. Pahalı transferlerden ve yüklü harcamalardan vazgeçmek, personeli azaltmak gerek. Kurtuluşun, yüksek maaşlı futbolcuların ücretlerinin azaltılmasını, azaltılamıyorsa satılmasını şart görüyorum. Krizden çıkmanın yolunun, Beşiktaş'ın öz kaynağına dönüp kendi yağıyla kavrulmasında olduğuna inanıyorum. (Fikret Orman)

"Mali yapısıyla artık sınırda"
Kulüplerde transfer rakamları doğru hedeflerine ulaşmadığı zaman ciddi sıkıntı yaratıyor. Beşiktaş'ta bu kronik hale gelmiş durumda. Elbette hocaların görüşlerine göre transfer yapmak kulüp yönetimleri açısından doğru bir karar olarak görülebilir. Burada yanlış olan iki şey var. Transferi yaptırdığınız hocaların bu kurdukları takımlarla ya sezon başını ya da sezon sonunu görmemeleri.. Ve ondan sonra yerine gelen hocanın kendi kadrosunu oluşturmak istemesi.

Bu da yeni transferler ve ağır faturaların gelmesi demek. İkincisi; oyuncu transfer bedellerinin normal piyasa değerlerinin çok üzerinde ödenmesi. Bugünkü sürece baktığınız zaman bunların "konuşulması ve tartışılması" Beşiktaş yönetimin ne kadar başarılı olup olmadığının cevabıdır. Beşiktaş artık mali yapısı itibariyle sınıra gelmiştir. Bundan sonra her türlü harcamanın "transfer dahil olmak üzere" çok dikkatli yapılması gerekir. Beşiktaş'ın bu kadrosu Beşiktaş'ı şampiyonluğa götürecek derinliğe ve kaliteye sahiptir. Yeter ki düzgün idare edilsin. (Ali Gültiken)