Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
Grup liderlerinin kara listeye alınması, yönetim ile tribünler arasındaki gerilim stattaki havayı bozdu. Her taraftar kafasına göre takılıyor
Fenerbahçe değişen seyirci profili ile tribünlerinde belli bir kaliteyi yakaladı. Bu taraftar gruplarında maça 15 dakika kala koltuklarına gelen, Fenerium'da alışveriş yapan, çekirdek yiyerek maç seyredenlerin çoğunluğu vardı. Maraton üstte tezahüratı tetikleyen KFY, geçen sezon bizzat Aziz Yıldırım'ın katıldığı baskınlarla dağınık oturmak durumunda bırakılıyordu. Migros Tribünü'nün büyük grubu Genç Fenerbahçeliler ise yıllarca istedikleri kombineler verilmeyince, Maraton Tribünü'nde boş olan koltukları satın almaya çalıştı ve kıyamet koptu. Bu grupların liderlerinin kara listeye alınması, yönetim ile tribünler arasında gereksiz bir gerilimin başlaması, karşılıklı açıklamalar ile suçlamaların doğal sonucu olarak şu anda Saracoğlu tribünlerinde, taraftarlar arasında bir koordinasyon yok. Tezahüratı kimin başlatacağı, hangi şarkıların söyleneceği bilinmiyor. Herkes kafasına göre takılıyor. Ne hakemi ne rakip oyuncuyu baskı altına alacak bir çıkış yapılıyor, ne de takımı ateşleyecek yeni bir şarkı bulunuyor. Taraftarların en büyük şikayeti ise tepki göstermeye çalıştıklarında, birkaç kişinin gelip susturmaya çalışması.. Kim oldukları anlaşılamayan bu grupların, işi kavgaya kadar götürmeleri de söz konusu..

BİLET FİYATLARI HEP YÜKSEK
Bilet fiyatlarının Avrupa'nın birçok büyük kulübünden yüksek olması (Bir kale arkası tribünü 44 lira) da, dar gelirli seyircilerin maçlara gelmesinin önündeki en büyük engel oldu. Eskiden 50 binlik koronun rakibi boğduğu Saracoğlu Stadı, artık karşılaşmayı izlemekle yetinenlerin buluşma merkezi haline geldi.

ALEX'İN TAKIMI
Transferlerin bir izleme komitesinin raporuna göre değil de, kaptan Alex'in tavsiyelerine göre yapılması da, bu sürecin sonuçlarıydı. Deivid ve Maldonado, Alex'in Cruzeiro'dan takım arkadaşlarıydı. İhtiyaç duyulan bir oyuncu olduğunda, Alex'in arkadaşlarının, yine Alex'in menajeri Figer aracılığı ile transfer edildiği görüldü. Maldonado geldiğinde, Alex, "Türkiye'nin en iyi orta saha oyuncusu" açıklamasını yaparak arkadaşına destek oluyordu. Maldonado'yu Fenerbahçe yönetimi, kaptan Alex'in imaj ücretinin de ödendiği Figer'e ait olan Uruguay ikinci lig kulübünden alıyordu.