Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
Lucescu'yu getiremeyen Yıldırım Demiören, Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından akıllıca bir hamleyle Türk Medyası'nın büyük kredi tanıdığı, kurt hoca Mustafa Denizli'yi göreve getirdi. Yaşanılan belirsiz ve huzursuz ortamda Mustafa Hoca'nın gelişi, başarıyla görev yapan Ali Gültiken'in yerine yeniden menajerliğe getirilen, ancak büyük tartışmalara yol açan Sinan Engin'in gönderilmesi yönetim üzerine esen sert rüzgarların önünü kesti. Bu hamle yıpranan Demirören'in son kartlarından biriydi.

Eleştirilere kalkan olmasının yanı sıra Mustafa Hoca yönetimin ani çıkışlarını, hatalarını "Narin gülüşüyle" ve "Derin tecrübesiyle" tolare edebilecek bir isimdi. Demirören kararını vermeden medyanın köşe başlarını tutanlarla kısa sohbetler yaptı. Düşünerek ve sorgulayarak yaptığı hamlelerde, özellikle de iktidarını savunma anlayışında sanılanın aksine çok zeki ve başarılı bir lider olduğunun örneklerini burada gösterdi.

Orta sahaya panzer gücü
7
. hafta görevi devralan Mustafa Denizli Beşiktaş 21. hafta itibariyle iniş çıkışlar yaşattı. Özellikle de dış sahada oynadığı 10 maçta sadece 2 maç kazanarak ve toplam 13 puan toplayarak çok kötü bir istatistiğe imza attı. Rakiplerin puan kaybı bu sancılı süreçte Beşiktaş'ın işine çok yaradı. Bu kötü futbollu, deplasman fobili dönemi yönetimin "LCD-basın toplantılı" kriz yönetimleri değil, Denizli'nin "26. haftayı bekleyin" mesajları gibi buram buram "kurtluk kokan!" akıllı hamleleriyle atlattı. Beklenen kan 8.5 milyon euro maliyetle Fabian Ernst'in transferiyle devre arasında geldi. 2009 yılına iyi başlayan Beşiktaş'ta Ernst'in gelişiyle Mustafa Hoca'da radikal bir değişikliğe gitmek durumunda kaldı. Denizli döneminde 4-1-4-1 sistemiyle mücadele etti.

Ancak bu sistem deplasmanlarda galibiyete hasret bırakırken Ernst'le yeniden çift ön liberoya dönülmesi orta sahayı ve takımı toparladı. Taraftarın tezahüratlı beklentileri arasında "tekten" Bobo-Nobre çift forvetine dönülmesi ise gerekli ama bir fantastik değişiklik oldu. Son Trabzon ve G.Antep maçlarında oynanan futbol umutları tazeledi. 2009 İdari ve Mali Kongre'sin de eleştirilerle sarsılan ve ciddi bir uyarı alan Yıldırım Demirören yönetimi umutlarını bu nokta da stratejik hamleler yapan Mustafa Denizli'ye bağlamakla birlikte Beşiktaş'ı yönetenler tek çıkış yollarının "şampiyonluk" olduğunu bilinci ve stresiyle yollarına devam ediyor.